وزیر ارتباطات ایران از دستور حسن روحانی رییس جمهوری ایران، برای رفع فیلترینگ شبکه اجتماعی «واتساپ» (WhatsApp)خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمود واعظی روز سه شنبه با اعلام این که شبکه های اجتماعی خارجی مخرب نیستند و لطمهای به اخلاق اجتماعی و عفت عمومی نمی زنند گفت «تا زمانی که جایگزینی برای آنها در داخل نداشته باشیم، دولت موافق مسدود کردن آنها نیست.»
وی در ادامه گفت: به همین دلیل موضوع فیلتر کردن شبکههای اجتماعی، و فیلترینگ واتساپ، در شورای عالی فضای مجازی مطرح شد و رییس جمهور دستور داد که این کار متوقف شود.
واتساپ (WhatsApp) یکی از برنامههای پیام رسانی کاربردی در تلفن های هوشمند است که کاربران از طریق آن میتوانند برای فرستادن پیام نوشتاری، ویدیو و عکس استفاده کنند.
آقای واعظی روز شنبه گفته بود که براساس نظر رییس جمهور، از این پس تصمیمگیری درباره شبکههای اجتماعی برعهده «شورای عالی فضای مجازی» قرار گرفته است. خبری که با واکنش دبیر «کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» روبرو شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالصمد خرم آبادی، دبیر کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در واکنش به اظهارات واعظی گفت «رییسجمهور راساً نمیتواند مانع اقدامات کارگروه تعیین مصادیق شود و صلاحیت قانونی تصمیم گیری در مورد شبکههای اجتماعی را از این کارگروه سلب کند و آن را بر عهده شورای عالی فضای مجازی قرار دهد.»
«کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در اینترنت» عنوان نهادی است که مسئولان سیاسی، امنیتی و قضایی ایران در آن عضو هستند و ریاست آن به عهده دادستان کل کشور است و در مورد این که چه سایت های اینترنتی باید در ایران فیلتر شوند تصمیم گیری می کند.
کاربران داخل ایران از دسترسی به بسیاری از شبکه های اجتماعی، از جمله فیسبوک، محروم هستند؛ این در حالی است که تعدادی از مقام های ارشد حکومتی، از جمله رهبر ایران، آیت الله علی خامنه ای، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و تنی چند از وزرای دولت، حضوری فعال در شبکه های اجتماعی از جمله فیسبوک و توئیتر دارند.