لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۲۴

ولایتی:شرکت دولتی ها در نام نویسی هدایت شده بود


ولایتی می گوید نباید کسانی که با رهبری زاویه دارند امور کشور را به دست گیرند

اندکی پس از اعلام خبر نامزدی اکبر هاشمی رفسنجانی و اسفندیار رحیم مشایی برای ریاست جمهوری ایران واکنش های موافقان و مخالفان آغاز شد.

علی اکبر ولایتی که خود روز شنبه نامزدی خود را ثبت کرد، شنبه شب در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق راه پیروزی بر رقیبان را تشکیل یک تیم قوی دانست که بتواند صحنه انتخابات را به نفع اصول گرایان حفظ کند. او حضور هاشمی را بر ادامه حضور خود بی تأثیر دانست و گفت باید کسانی که با رهبری« زاویه ندارند» گرد آیند تا آنها که با او «زاویه دارند» امور کشور را در دست نگیرند.

ولایتی حریف خود را در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ جبهه اصلاح طلبان و حامیان دولت دانست. او نامزدهای اصولگرا مانند سعید جلیلی را حریف خود ندانست و گفت احتمال ائتلاف با او یا حتی حمایت از او وجود دارد.

در میان ۶۸۶ نفری که برای ریاست جمهوری ثبت نام کرده اند سوای افراد گمنام، می توان طیف های اصلاح طلبان، حامیان دولت، اصولگرایان نزدیک به رهبری و اصولگرایان محافظه کار، و نامزدهای مستقل را تشخیص داد. رقابت اصلی میان سه طیف اصلاح طلبان، دولتی ها و محافظه کاران خواهد بود.

ولایتی شرکت گسترده دولتی ها در نام نویسی را امری هدایت شده دانست و گفت:« همان طور که دیدید از سخنگوی دولت تا روزنامه نگار همگی برای ثبت نام آمده بودند».

اشاره او به رامین مهمان پرست سخنگوی وزارت خارجه و احتمالا علی اکبر جوانفکر سرپرست پیشین روزنامه ایران است. مهمان پرست برای شرکت در رقابت های ریاست جمهوری ازمقام خود استعفا کرده و جوانفکر در حال گذراندن محکومیت زندان خود در دوران مرخصی است.

علی اکبر ولایتی یکی از سه عضو ائتلاف ۲+۱ برای پیشرفت است. غلامعلی حداد عادل و محمدباقر قالیباف دو عضو دیگر این ائتلاف اصول گرا هستند که هرسه در انتخابات ثبت نام کرده اند و گزینه نهایی را از میان خود به پس از تعیین صلاحیت ها و به نظر جامعتین موکول کرده اند.

مشاور رهبری در امور بین الملل همچنین در مورد نقش آقای هاشمی در وقایع ۱۳۸۸ که حاکمیت از آن با نام فتنه یاد می کند گفت: «هرکس در روزگار بسیار حساس سال ۸۸ صریحا دربرابر فتنه موضع گرفت در خط رهبری است». به گفته او:«ایشان موضعی را که باید، نگرفت و آقا را همراهی نکرد».

اکبرهاشمی رفسنجانی در حالی برای نامزدی ریاست جمهوری ثبت نام کرده که غلام علی حدادعادل، دیگر نامزد محافظه کار ریاست جمهوری و یکی از رقیبان فعلی او، همواره هرگونه احتمال نامزدی او و محمد خاتمی را ناممکن دانسته بود.

پس از ثبت نام نامزدها در ستاد انتخاباتی وزارت کشور، پرونده آنان توسط هیئت نظارت به شورای نگهبان تحویل می شود تا براساس آن صلاحیت نامزدها را رد یا تایید کنند. نامزدها، پس از احراز صلاحیت حق دارند تبلیغات انتخاباتی خود را آغاز کنند. تاریخ انتخابات سراسری برای تعیین رئیس جمهوری اسلامی ایران روز ۲۴ خرداد تعیین شده است.
XS
SM
MD
LG