لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۶

دور تازه سختگیری ناجا در مورد پوشش زنان


فرمانده هان نیروی انتظامی می گویند فعالیت گشت های ارشاد مورد استقبال مردم است - تهران، اردیبهشت ۱۳۹۲
فرمانده هان نیروی انتظامی می گویند فعالیت گشت های ارشاد مورد استقبال مردم است - تهران، اردیبهشت ۱۳۹۲
نیروی انتظامی بعد از ظهر روز سه شنبه، دور تازه برخورد با زنانی که پوششان مورد تایید مقامات جمهوری اسلامی نیست را در تهران و چندین شهر بزرگ دیگر ایران آغاز کرد.

خبرگزاری ها گزارش می دهند در مرحله تازه «طرح امنیت اجتماعی و امنیت اخلاقی» ماموران نیروی انتظامی به زنان «بد حجاب» تذکر و به کسانی که پوششان مورد تایید است، گل داده اند.

برخورد تازه نیروی انتظامی توسط ماموران «پلیس امنیت اخلاقی» اجرا می شود. در گذشته این ماموران تحت عنوان «گشت ارشاد» فعالیت می کردند.

احمدرضا رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی که طی سال های گذشته به یکی از معروفترین چهره های مدافع فعالیت نیروهای موسوم به «گشت ارشاد» تبدیل شده است، روز دوشنبه ۸ اردیبهشت ماه گفت: «اجازه نمی دهیم عده ای به صورت مانکن در خیابان ها تردد کرده و خودشان را به نمایش بگذارند.»

او گفت در طرح جدید نیروی انتظامی «خودروی افراد بدحجاب توقیف می شود.» به گفته احمدرضا رادان، نیروی انتظامی تلاش می کند تا «هزینه وقوع این جرم را بالا ببرد.»

حسین ساجدی نیا، فرمانده نیروی انتظامی تهران نیز از زنان در ایران خواست «در فصل گرما پوشش خود را رعایت کنند.»

سابقه برخورد مستمر و گسترده نیروی انتظامی با زنانی که پوششان مورد تایید حکومت نیست به سال ۱۳۸۴ و دوران اول ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد بر می گردد؛ زمانی که احمدرضا رادان در رسانه ها از برخوردهای خشن ماموران انتظامی و بازداشت زنان به گفته نیروی انتظامی «بد حجاب»، در صدا و سیما و دیگر رسانه ها صریحا دفاع می کرد.

ماموران نیروی انتظامی با قرار دادن خودروهای ون در میدان های شهر ها و محل های پر رفت و آمد نظیر فروشگاه ها و ایستگاه های مترو در تهران، اقدام به بازداشت این زنان می کردند و آن ها را تا پر شدن خودرو ون و انتقال آنها به پاسگاه منتظر نگه می داشتند.

اما نیروی انتظامی فعالیت گشت های ارشاد را پس از اعتراضات گسترده خیابانی به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ چندین ماه به حالت تعلیق در آورد. میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو تن از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری آن سال به همراه محمود احمدی نژاد از فعالیت گشت های ارشاد پیش از انتخابات انتقاد کرده بودند.

طرح جدید نیروی انتظامی در حالی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ آغاز می شود که محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری اسلامی ایران در نوبت های گوناگون مخالفت خود را با فعالیت های گشت ارشاد و اقدامات مشابه نیروی انتظامی ابراز کرده است. مخالفت رییس جمهوری ایران اعتراض محافظه کاران سنتی را به دنبال داشته است.

آیت الله محسنی گرکانی، رییس دیوان عالی کشور روز ۳ اردیبهشت ماه، در جمع مسوولان قضایی جمهوری اسلامی گفت رییس جمهور آینده «باید بدحجابی را کاهش دهد.»

سال گذشته، علی مطهری نماینده مجلس شورای اسلامی گفته بود اسفندیار رحیم مشایی و محمود احمدی نژاد «به فکر تاسیس کاباره ها و کلوب های شبانه باشند.»

به گفته علی مطهری، محمود احمدی نژاد و اسفندیار رحیم مشایی «زیرکانه وضعیت پوشش اسلامی در جامعه را به اینجا رسانده‌اند که پوشش استاندارد شلوار و مانتوی آزاد تا زانو را تبدیل به وضعیت فعلی کرده‌اند و در واقع تحریک جنسی را آزاد فرموده‌اند.»

در این میان، محمد حسن ابوترابی فرد، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی که از او به عنوان یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری یاد می شود، در مورد فعالیت گشت ارشاد در صورت پیروزی اش در انتخابات ریاست جمهوری به خبرگزاری مهر گفته است: «کار فرهنگی به تنهایی جواب نمی دهد، در کنار آن باید جلوی برخی جرائم که ویران کننده فرهنگ است را گرفت.»

محمدرضا باهنر یکی دیگر از کاندیدهای احتمالی چند روز پیش در «دانشگاه شهید بهشتی» گفت: «گشت ارشاد باید حداقل ها را کنترل کند اما در عین حال نباید تندروی داشته باشد.»

اسفندیار رحیم مشایی، که از او نیز به عنوان یکی از کاندیداهای احتمالی یاد می شود، در دی ماه ۱۳۸۹در دانشگاه علم و صنعت گفته بود: «هم اکنون اگر قانونی بود که حجاب الزام ندارد، چند درصد خانم‌ها با حجاب بودند؟ منظور همین روسری است.»

فرمانده هان نیروی انتظامی می گویند فعالیت گشت های ارشاد مورد استقبال مردم است. اما در اینترنت صحنه های ویدیویی گوناگونی از اعتراضات مردم به اقدامات نیروی انتظامی درحین برخورد با زنان و دختران منتشر شده است.
XS
SM
MD
LG