لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۶

باراک اوباما در سالی که گذشت


با پایان سال ۲۰۱۲ میلادی، پرزیدنت اوباما یک سال پر از چالش را پشت سر گذاشت. سالی که مهم ترین بخش آن برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود و در این چارچوب شاید که پیروزی باراک اوباما برای دور دوم ریاست جمهوری پاسخ گوی تمام تلاش ها در رویاروئی با مشکلات داخلی و خارجی بود.

در سالی که به پایان خود نزدیک می شود، باراک اوباما با مشکلات فراوانی در چارچوب سیاست خارجی خود روبرو بود که مهم ترین آن را باید چگونگی رویاروئی با ایران و در کنار آن سوریه به شمار آورد.

اعمال فشارهای سخت تر بر جمهوری اسلامی ایران برای این که از ادامه برنامه تسلیحات اتمی دست بردارد، مسئله ای که ایران آن را همیشه رد کرده و گفته است که نیروی هسته ای را برای استفاده صلح آمیز بکار خواهد برد و نه نظامی، مسئله تازه ای نبود.

باراک اوباما از همان شروع کار خود در چهار سال پیش تا به امروز بارها تاًکید کرده است که نخواهد گذاشت ایران به سلاح اتمی دست یابد.از سوی دیگر، در سالی که گذشت رئیس جمهوری بارها مورد پرسش قرار گرفت که چرا مستقیماً کمک های لازم را برای سقوط بشار اسد انجام نمی دهد. وی بارها گفته است که بشار اسد باید از قدرت کنار رود اما در حال حاضر هیچگونه مشارکت نظامی را مانند آنچه در لیبی انجام داد، برای سوریه نپذیرفته است هر چند که شناسائی ائتلاف اپوزیسیون سوریه را از سوی دولت آمریکا باید گامی جدی تر در سیاست اوباما نسبت به آن چه در آن کشور می گذرد، به شمار آورد.

حمله تروریستی به کنسولگری آمریکا در بنغازی در سالروز حمله های تروریستی یازدهم سپتامبر ۱۱ سال پیش به خاک آمریکا و اتهام شفاف نبودن دولت اوباما از سوی جمهوری خواهان یکی از مشکلات پیش روی پرزیدنت اوباما بود، مشکلی که هنوز پایان نیافته است. در این حمله، سفیر آمریکا در لیبی به همراه سه نفر از کارکنان سفارت جان خود را از دست دادند.

گسترده تر کردن حضور نظامی آمریکا در کشورهای حوزه اقیانوس آرام نیز یکی از سرفصل های سیاست خارجی اوباما در سال جاری بود. روند اصلاحات دموکراتیک در برمه و حضور آنگ سانگ سوچی رهبر دموکراسی آن کشور در ماه سپتامبر گذشته در واشنگتن و همچنین آتش بس میان اسرائیلی ها و حماس در نوار غزه را باید در چارچوب موفقیت های خارجی پرزیدنت اوباما به حساب آورد. هر چند که باید تنش های موجود بین آمریکا و روسیه را نیز به گرفتاری های پرزیدنت اوباما اضافه کرد.

و اما در سیاست داخلی که شاه بیت آن را باید پیروزی پرزیدنت اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ششم ماه فوریه گذشته برابر با ۱۶ آبان به حساب آورد، باراک اوباما توانست با ۳۳۲ راًی از ۵۳۸ راًی الکترال در انتخابات پیروز شود.
موفقیت رئیس جمهوری در راًی دیوان عالی آمریکا در تاًیید قانون رفرم بیمه های درمانی مشهور به "اوباما کر" در ماه ژوئن گذشته یکی از دیگر موفقیت های باراک اوباما بود. تاًیید دیوان عالی آمریکا در این راستا صورت گرفت که بگوید قانون رفرم بیمه های درمانی که توسط کنگره آمریکا تصویب شد، مخالف قانون اساسی آمریکا نیست.

با این همه، ادامه مشکل " پرتگاه مالی" در کنگره آمریکا و خشونت های ناشی از داشتن اسلحه در دست مردم که بدترین آن با کشته شدن ۲۰ کودک شش تا هفت ساله و شش نفر از گروه آموزشی دبستانی در ایالت کانتیکت اتفاق افتاد؛ بدترین روزها نه تنها برای رئیس جمهوری که برای مردم آمریکا به حساب آورده می شود.

پرزیدنت اوباما در آخرین مصاحبه خود در سال جاری میلادی که روز یکشنبه با
" ملاقات با مطبوعات" در شبکه خبری " ان، بی، سی" انجام شد، حادثه کشته شدن اخیر کودکان دبستانی را " بدترین روز ریاست جمهوری خود" خواند.

پرزیدنت اوباما پیش از این مصاحبه نیز گفت مصصم است که لوایح لازم را در چارچوب محدود کردن جواز اسلحه در دست مردم برای جلوگیری از تکرار چنین اتفاقی به کنگره آمریکا ارسال کند.
XS
SM
MD
LG