لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۶

مناظره های انتخاباتی و تاًثیر آن در پیروزی نامزدها


مناظره های انتخاباتی و تاًثیر آن در پیروزی نامزدها
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:47 0:00
دانلود

مناظره های انتخاباتی و تاًثیر آن در پیروزی نامزدها

یکی از مهم ترین عوامل در انتخاب رئیس جمهوری در آمریکا در دهه های اخیر چگونگی شناساندن شخصیت نامزدها به مردم توسط خود نامزدهاست و این ممکن نیست مگر از طریق شرکت در مناظره های انتخاباتی تلویزیونی با حریف و رو در رو شدن و پاسخ دادن به پرسش ها برای راًی دهندگانی که در آن طرف خط نشسته اند-- خط انتخاب.

نخستین مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا به سال ۱۸۵۸ یا ۱۵۴ سال پیش بر می گردد.

در آن سال، هفت دور مناظره بین آبراهام لینکلن و سناتور وقت استفن دوگلاس انجام گرفت. مناظره ای که هیچ اداره کننده ای به جز خود نامزدها در آن حضور نداشتند.

پس از آن نیز چندین بار مناظره انتخاباتی بین نامزدها صورت گرفت، اما مناظره تلویزیونی بین دو کاندیدای ریاست جمهوری در آمریکا در سال ۱۹۶۰ انجام گرفت.
در این مناظره جان اف، کندی، سناتور و نامزد حزب دموکرات برای ریاست جمهوری، با ریچارد نیکسون معاون رئیس جمهوری و نامزد جمهوری خواه ریاست جمهوری در شیکاگو و در استودیوی خبری سی، بی، اس رو در روی هم نشستند. مناظره ای که جان، اف، کندی در آن پیروز شد. در سه دور پس از آن، مناظره ای بین نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا انجام نشد.

در سال ۱۹۷۶ مجدداً و برای بار دوم این رشته از مناظره های انتخاباتی تلویزیونی شکل گرفت و ۱۶ سال بعد یعنی در سال ۱۹۹۲ نیز برای نخستین بار نامزد سومین حزب سیاسی آمریکا به جمع مناظره کنندگان پیوست.

اهمیت انجام مناظره تلویزیونی بین نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا در اين است که بعضی مواقع در مدتی بسیار کوتاه سرنوشت یک نامزد انتخاباتی را تغییر داده است.

در سال ۱۹۷۶ میلادی، یک سری مناظره های تلویزیونی بین نامزدها انجام شد. این مناظره ها از سوی «اتحاد زنان راًی دهنده» حمایت میشد. در سپتامبر همان سال، جیمی کارتر نامزد حزب دموکرات و جرالد فورد رئیس جمهوری وقت آمریکا که نامزد حزب جمهوری خواه بود و برای دور دوم ریاست جمهوری فعالیت می کرد، موافقت کردند که سه مناظره انجام دهند و قرار شد که یکی از مناظره ها در باره مسائل داخلی، دومی در باره سیاست خارجی و آخری در مورد مسائل روز انجام شود.

پرزیدنت فورد قبل از انجام این مناظره ها، با تفاوت نسبتاً زیادی بر جیمی کارتر پیشی گرفته بود و گفته می شد نخستین مناظره که در باره مسائل داخلی آمریکا بود؛ نتیجه مثبتی داشته است.

اما پس از دومین مناظره تلویزیونی که وی گفته بود «تسلط اتحاد جماهیر شوروی بر کشورهای اروپای شرقی وجود ندارد و هرگز در دولت فورد وجود نخواهد داشت»، فورد برتری خود را از دست داد و جیمی کارتر در انتخاباتی که دو کاندیدا در آن بسیار به هم نزدیک بودند، پیروز شد.
XS
SM
MD
LG