لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۷

کاوشگر ناسا روی مریخ فرود آمد؛ ارسال نخستین تصاویر از کاوشگر استقامت


کاوشگر مریخی استقامت ناسا
کاوشگر مریخی استقامت ناسا

کاوشگر مریخی ناسا به نام «استقامت»، دقایقی پیش، عصر پنجشنبه به وقت شرق آمریکا، پس از سفری چند ماهه روی سطح سیاره مریخ موسوم به سیاره سرخ فرود آمد.

این مریخ‌نورد پس از هفت ماه و‌ طی ۴۷۰ میلیون کیلومتر بر سطح کره مریخ، در دهانه «جیزرو» که یک دلتای باستانی در سطح مریخ است، فرود آمد.

به گفته سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا یا «ناسا»، مریخ‌نورد «استقامت» پنجشنبه ساعت ۳:۵۵ دقیقه به وقت شرق آمریکا با سرعتی نزدیک به ۱۹ هزار کیلومتر وارد جو مریخ شد و عملیات فرود بر این‌ سیاره را آغاز کرد.

واکنش کارکنان ناسا به فرود موفقیت آمیز مریخ‌نورد استقامت.
واکنش کارکنان ناسا به فرود موفقیت آمیز مریخ‌نورد استقامت.

این‌ عملیات پیچیده حدود هفت دقیقه طول کشید و علی‌رغم چالش‌های موجود، به ویژه سطح ناهموار و سنگی مریخ با موفقیت انجام شد.

این مراحل شامل بخش‌هایی مانند باز شدن چترها، تنظیم نیروی محرک، و جرثقیل آسمانی بود که از طریق کابل، سرعت فرود پشتکار را کاهش داد.

ناسا به همین مناسبت، ضمن پخش تصاویر مریخ نورد، برنامه‌های ویژه‌ای از تارنما و شبکه‌های اجتماعی خود پخش کرد و آگاهی‌های متنوعی را در اختیار علاقمندان قرار داد.

ناسا در فرآیند فرود، کنترلی بر «استقامت» نداشت و تمامی مراحل توسط مریخ‌نورد، بصورت خودکار و مستقل انجام شد.

این مریخ‌نورد در گودالی در نزدیکی خط استوای مریخ فرود آمد که «جیزرو» نام‌گذاری شده است. به عقیده دانشمندان، این گودال در اثر برخورد یک شهاب سنگ بزرگ شکل گرفته، در گذشته‌های دور دریاچه بوده است.

سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا تاکنون نه عملیات موفق در مریخ داشته است، و فقط یکی از مریخ‌نوردهای خود را در این‌ سیاره از دست داده است.

هرچند که فرود استقامت، تفاوت زیادی با فرود سایر مریخ‌نوردهای ناسا نداشت، ولی این بار یک بالگرد بدون سرنشین نیز روی این مریخ‌نورد نصب شده است. این بالگرد «نبوغ» نام دارد و به منظور سنجش میزان نیروی پروازی در جو این سیاره به مریخ فرستاده شده است.

مأموریت مریخ‌نورد «استقامت» با هدف کشف نشانه‌هایی از زندگی گذشته در سیاره سرخ انجام می‌شود.

این مریخ‌نور‌د با کاوش در سطح مریخ، به بررسی خاک، سنگ‌ها، شرایط آب و‌ هوایی، جوی، و جرئیات دیگری می‌پردازد که‌ نقش مهمی در برنامه‌های آینده ناسا برای اعزام‌فضانورد به این‌ سیاره خواهد داشت.

مأموریت مریخ ۲۰۲۰، بخشی از پروژه اکتشافی گسترده ناسا در فضا است که «آرتمیس» نامیده می‌شود.

این پروژه شامل مراحل مختلفی از جمله اعزام فضانورد به ماه در سال ۲۰۲۴، و حضور پایدار در این کره است که زمینه‌ساز اعزام فضانوردان به مریخ خواهد بود.

لحظه فرود مریخ‌نورد؛ شادی کارکنان ناسا و نخستین تصویر «استقامت»
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00
XS
SM
MD
LG