روز دوشنبه یانگون بزرگترین شهر در میانمار (برمه) شاهد دور جدیدی از تظاهرات مردم معترض به کودتای سه هفته پیش ارتش بود.
همزمان با برگزاری این تجمع، آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده در توئیتی با تقبیح سرکوب معترضان نوشت: ایالات متحده به اتخاذ اقدامات قاطع درباره کسانی که مرتکب خشونت علیه مردم برمه که خواهان بازگرداندن دولت منتخب دموکراتیک خود هستند، ادامه خواهد داد.
وزیر خارجه آمریکا همچنین تاکید کرد که ایالات متحده در کنار مردم برمه ایستاده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس بامداد دوشنبه ۴ اسفند گزارش داد که بیش از هزار نفر مقابل سفارت آمریکا در شهر یانگون تجمع کردهاند.
با وجود سرکوب معترضان به کودتای اول فوریه در میانمار، شهرهای مختلف آن کشور روز یکشنبه سوم اسفند نیز بار دیگر شاهد تظاهرات گسترده خیابانی مردم بود.
رئیس جمهوری آمریکا پیشتر در بیانیهای اقدامات اخیر نظامیان در میانمار (برمه) را «حملهای مستقیم به گذار آن کشور به دموکراسی و حاکمیت قانون» خوانده است.
رئیس جمهوری ایالات متحده در واکنش به کودتا در برمه ۲۲ بهمن، دستور به اعمال تحریم علیه برخی فرماندهان نظامی این کشور و اعضای درجه یک خانوادههای آنها داد.
روز دوشنبه ۱۳ بهمن، ارتش میانمار یا برمه، بعد از بازداشت آنگ سان سوچی، رهبر و شماری از چهرههای حزب حاکم در میانمار، اعلام وضعیت فوق العاده کرده و قدرت را به دست گرفت.
ائتلاف ملی برای دموکراسی به رهبری آنگ سان سوچی در انتخابات هشت نوامبر توانست ۸۳ درصد آرا را کسب کند و پیروز شد اما ارتش اعلام کرد در این انتخابات تقلب شده و نتیجه آن را نپذیرفت. این دومین انتخابات آزاد در میانمار پس از پایان حکومت نظامیان در سال ۲۰۱۱ بود.