لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۴

درخواست مجلس ایران از وزیر پیشنهادی ورزش: ورزشکارانی را که با اسرائیلی‌ها مسابقه ندادند، استخدام کنید


آرشیو
آرشیو

اعضای کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه ۲۶ مرداد در جلسه‌ای با وزیر پیشنهادی ورزش دولت ابراهیم رئیسی از او خواستند ورزشکارانی را که مقابل حریفی از اسرائیل حاضر نشدند، حمایت کند و آنها را در وزارت‌خانه به کار بگمارد.

به گزارش ایرنا، یکی از موضوعات این جلسه بررسی دوتابعیتی بودن حمید سجادی، وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، بود که وی تکذیب کرد. در این جلسه همچنین عنوان شد که ۴۰ هزار پروژه ورزشی نیمه‌تمام در کشور وجود دارد.

مسابقه ندادن ورزشکاران ایرانی با حریف اسرائیلی یک سیاست اساسی طی چهار دهه گذشته است که به ورزشکاران ایرانی دیکته می‌شود.

در سال ۱۹۸۳، پس از پیروزی بیژن سیف‌خانی، ملی‌پوش کشتی فرنگی در مقابل حریف اسرائیلی‌اش، علی‌اکبر ولایتی وزیر خارجه وقت، دستور بازگشت کاروان ایران به کشور را صادر کرد و پس از آن دیگر ورزشکاران ایران برابر اسرائیلی‌ها به صورت رسمی به میدان نرفتند.

ورزش ایران برای جلوگیری از ممنوعیت بین‌المللی در مسابقاتی که حدس می‌زنند مسابقه بعدی‌ در مقابل حریف اسرائیلی باشد، از ترفندهایی مثل «مصدومیت ناگهانی» و «باخت عمدی» در مقابل حریف استفاده کرده است.

یکی از این موارد، ویدئویی است که نشان می‌دهد مربی علیرضا کریمی در مسابقات جهانی زیر ۲۳ سال لهستان، به او می‌گوید «باید ببازی»، «علیرضا بباز!» انتشار این ویدیو واکنش‌های بسیاری در فضای مجازی به همراه داشت.

باخت سعید ملایی، جودوکای ایرانی، در مقابل حریف بلژیکی خود نیز یکی دیگر از موارد خبرساز بود. هرچند ملایی نخست گفت که «با رضایت قلبی» مقابل حریف بلژیکی باخته تا با ورزشکار اسرائیلی مبارزه نکند، اما در نهایت با اعلام این که نمی‌خواهد به «تمارض و دروغگویی اجباری» ادامه دهد و در آلمان پناهنده شد.

افشای این موضوع از سوی سعید ملایی موجب محرومیت چهار ساله جودوی ایران از سوی کمیته بین‌المللی المپیک شد.

آیت‌الله خامنه‌ای در سال ۹۷ در دیدار با ورزشکاران مدال‌آور بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ بر مسابقه ندادن ورزشکاران ایران برابر ورزشکاران اسرائیلی تأکید کرد.

XS
SM
MD
LG