لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۵۷

توصیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا: با توجه به ادامه همه‌گیری کرونا، امسال حتما برای زدن واکسن آنفلوانزا اقدام کنید


مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا توصیه می‌کند همه در ماه سپتامبر و یا اکتبر که در واقع پیش از آغاز فصل آنفلوانزا است واکسن آن را بزنند
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا توصیه می‌کند همه در ماه سپتامبر و یا اکتبر که در واقع پیش از آغاز فصل آنفلوانزا است واکسن آن را بزنند

همه ساله با فرا رسیدن فصل پاییز مردم برای زدن واکسن آنفولانزا آماده می‌شوند. اما امسال، همه چیز متفاوت است.

در آمریکا، بسیاری از مراکز از حالا شروع به ارائه واکسن آنفلوانزا کرده‌اند. مقامات بهداشتی از این نگران هستند که همزمانی موارد آنفلوانزا و کرونا، بیمارستان‌ها و مراکز انجام آزمایش کرونا را هر چه بیشتر تحت فشار بگذارد. همچنین از آن جا که هنوزهیچ روش پیشگیری برای ویروس کرونا به تأیید نرسیده است، آنها ترجیح می‌دهند از موارد ابتلا به آنفلوانزا بکاهند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا توصیه می‌کند همه در ماه سپتامبر و یا اکتبر که در واقع پیش از آغاز فصل آنفلوانزا است واکسن آن را بزنند. کارشناسان به افراد مسن و کسانی که سیستم ایمنی آسیب‌پذیری دارند توصیه می‌کنند این واکسن را کمی دیرتر از دیگران بزنند تا تمام فصل از این ویروس در امان بمانند.

از کجا بدانیم آنفلوانزا داریم؟

با رسیدن فصل آنفلوانزا، تعداد زیادی از مردم به علائمی شبیه کرونا دچار می‌شوند. فارغ از این که به کدام‌یک از این بیماری‌ها مبتلا هستید، کارشناسان بهداشتی برای پیشگیری از سرایت ویروس همان توصیه‌های رایج شستن مداوم دست، پوشاندن دهان به هنگام سرفه و عطسه، و رعایت فاصله اجتماعی دو متر با دیگران را توصیه می‌کنند. اما از کجا بدانیم که چه موقع تست کرونا بدهیم؟ شما می‌توانید به روش زیر علائم خود را بررسی کنید:

مزیت واکسن آنفلوانزا چیست؟

سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زند سالانه حدود یک میلیارد مورد ابتلا به آنفلوانزا در سراسر جهان گزارش می‌شود که بین سه تا پنج میلیون مورد از آن، وخیم است و منجر به مرگ بین ۲۹۰ هزار تا ۶۵۰ هزار نفر می‌شود.

موارد ابتلا به آنفلوانزا معمولا در ماه فوریه به اوج می‌رسند و برخی از افراد، حتی با این که واکسن زده‌اند به ویروس مبتلا می‌شوند؛ چرا که این واکسن‌ها بی‌نقص نیستند و ویروس ممکن است با جهش‌های ژنتیکی تغییراتی کند و به واکسن جواب ندهد. اما به گفته دکتر ویلیام شفنر، مدیر بنیاد ملی بیماری‌های عفونی آمریکا، واکسن از وخامت بیماری کم می‌کند و احتمال مراجعه فرد به بیمارستان و خطر مرگ ناشی از این ویروس را نیز کاهش می‌دهد.

ویروس آنفلوانزای اچ۳ ان۲ زیر میکروسکوپ
ویروس آنفلوانزای اچ۳ ان۲ زیر میکروسکوپ

واکسن آنفلوانزا عوارض جانبی زیادی ندارد. در برخی از افراد، پس از زدن واکسن علائم خفیفی چون خستگی و بدن درد بروز می‌کند؛ اما این علائم پس از چند روز برطرف می‌شوند.

هر سال واکسن جدیدی برای مقابله با آنفلوانزا طراحی می‌شود. این واکسن‌ها از لحاظ اثرگذاری با یکدیگر متفاوت هستند و بستگی دارد چه قدر با سویه ویروس در آن سال همخوانی داشته باشند. امسال، بیشتر واکسن‌‌های آنفلوانزا در آمریکا چهار سویه مختلف ویروس آنفلوانزا را هدف قرار می‌دهند.

چه کسانی باید واکسن آنفلوانزا بزنند؟

امسال و با ادامه همه‌گیری ویروس کرونا، به همه افراد توصیه می‌شود که واکسن آنفلوانزا بزنند.

کودکان بالای شش ماه نیز می‌توانند این واکسن را بزنند؛ اما زدن واکسن آنفلوانزا برای کسانی که آسیب‌پذیری بیشتری دارند - از جمله افراد بالای شصت و پنج سال و کسانی که پیشینه بیماری‌هایی چون آسم و دیابت دارند، باردار هستند، و یا از افراد آسیب‌پذیر و بیمار مراقبت می‌کنند - ضروری است.

این واکسن برای زنان باردار نیز خطری ندارد و توصیه می‌شود؛ چرا که به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، آنها بیشتر از دیگران در معرض پیچیدگی‌های ناشی از ابتلا به ویروس آنفلوانزا هستند.

واکسن آنفلوانزا به کودکان زیر شش ماه و افرادی که به واکسن آنفولانزا و یا ترکیبات آن از جمله ژلاتین و آنتی‌بیوتیک حساسیت شدید دارند، توصیه نمی‌شود. افرادی که به تخم‌مرغ حساسیت دارند، اما حساسیت آنها شدید نیست نیز می‌توانند واکسن آنفلوانزا بزنند. اما در صورتی که این حساسیت شدید باشد باید پیش از زدن واکسن با پزشک مشورت کرده و تحت نظر کادر درمانی واکسینه شوند.

آیا واکسن آنفلوانزا فرد را بیمار می‌کند؟

واکسن آنفلوانزا فرد را مبتلا به ویروس آنفولانزا نمی‌کند. در واکسن‌هایی که به شکل آمپول ارائه می‌شوند از ویروس غیرفعال و یا یک پروتئین از سطح ویروس برای تحریک سیستم ایمنی بدن استفاده می‌شود. در واکسن‌هایی که به شکل اسپری بینی ارائه می‌شوند، از ویروس تضعیف شده استفاده می‌شود که باعث ایجاد بیماری نمی‌شود. اما فعال شدن سیستم ایمنی برای تولید پادتن ضدآنفلوانزا، در برخی از افراد به صورت ضعف و خستگی بروز پیدا می‌کند.عده‌ای نیز پس از واکسن، علائمی چون تب خفیف، سردرد و بدن‌درد را تجربه می‌کنند که پس از یک تا دو روز برطرف می‌شوند.

محافظت در برابر ویروس آنفلوانزا، حدود دو هفته پس از زدن واکسن در بدن ایجاد می‌شود.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا توصیه می‌کند این واکسن سالانه زده شود تا محافظت بدن در برابر ویروس آنفلوانزا حفظ شود.

آیا آنفلوانزا قابل درمان است؟

داروهای ضدویروس می‌توانند دوره آنفلوانزا را کوتاه‌تر کرده و وخامت آن را کاهش دهند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، درمان به موقع آنفلوانزا را به افراد مسن و آسیب‌پذیر توصیه می‌کند. داروهای ضدویروس را باید پزشک تجویز کند. این داروها به صورت قرص، شربت، و یا قطره در بازار هستند و با ویروس آنفلوانزا در بدن مبارزه می‌کنند. این داروها با آنتی‌بیوتیک‌ها تفاوتی عمده دارند. آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان عفونت‌های میکروبی مؤثر هستند.

درمان آنفلوانزا با داروهای ضدویروس، دو روز پس از بروز علائم بیماری آغاز می‌شود. این داروها، تب را پایین آورده و دوره بیماری را حدود یک روز کاهش می‌دهد. این داروها همچنین خطر عفونت‌های جانبی مانند چرک گوش در کودکان و مشکلات ریوی را که نیاز به آنتی‌بیوتیک دارند، کم می‌کند. داروهای ضدویروس، احتمال مراجعه به بیمارستان و خطر مرگ ناشی از پیچیدگی‌های مرتبط با آنفلوانزا را نیز به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. دوره این داروها معمولا پنج روزه است.

XS
SM
MD
LG