مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، با اشاره به اعدام نوید افکاری ضمن استقبال از اقدام رهبران جهان در لغو دیدارهایشان با جواد ظریف، گفت که سبعیت رژیم ایران باید عواقبی در پی داشته باشد.
وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۲۶ شهریور ماه در پیامی در توئیتر گفت: «روز شنبه، دولت جواد ظریف یک مرد جوان را - پس از شکنجه وحشیانه - اعدام کرد تا معترضان ایرانی را بترساند. اعدام نوید افکاری، اقدامی نفرتانگیز بود.»
مایک پمپئو افزود: «دموکراسیهای سرتاسر جهان وظیفه اخلاقی دارند که قاطعانه عمل کنند و وحشیگری رژیم را رد کنند. سبعیت رژیم ایران باید عواقبی در پی داشته باشد. رهبران جهان گام مهم اول را برداشتهاند و دیدارهای ظریف را لغو کردهاند.»
وزیر خارجه ایالات متحده گفت: «تا زمانی که ایران برادران نوید را از زندان آزاد کند و تمامی شهروندان خارجی که به ناحق دستگیر شدهاند را [به کشورهایشان] باز گرداند، آن دیدارها [با ظریف] نباید دوباره برنامهریزی شوند.»
There must be consequences for the Iranian regime's barbarity. World leaders have taken an important first step and canceled Zarif's visits. They should not be rescheduled until Iran releases Navid's brothers from prison and returns all wrongfully detained foreigners.
— Secretary Pompeo (@SecPompeo) September 16, 2020
گزارشگران ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۲۴ شهریور با انتشار بیانیهای اعدام شتابزده نوید افکاری، کشتیگیر ایرانی، را به شدت محكوم كردند و نسبت به تازهترین سلسله احكام اعدام صادر شده توسط جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با اعتراضات سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ هشدار دادند.
در بیانیه گزارشگران ویژه حقوق بشر سازمان ملل همچنین به اظهارات نوید افکاری مبنی بر شکنجه از طریق ضرب و جرح با استفاده از چوب و باتون، کشیدن کیسه پلاستیکی روی سر او تا آستانه خفگی، و ریختن الکل در بینیاش اشاره شده و آمده است: «ما از این اتهامات جدی شکنجه که در موردشان تحقیق نشده است، پخش اعتراف اجباری او توسط تلویزیون دولتی، و برپایی دادگاههای غیرعلنی و مخفیانه پریشانخاطر شدهایم.»
نوید افکاری، کشتی گیر ۲۷ ساله ایرانی و یکی از بازداشت شدگان در اعتراضات مردمی مرداد ۱۳۹۷ در اعتراض به سقوط ارزش ریال و گرانی سکه و دلار بود. جمهوری اسلامی ایران به رغم درخواستهای گسترده جهانی برای جلوگیری از اعدام نوید افکاری، این ورزشکار را روز شنبه ۲۲ شهریور اعدام کرد. جمهوری اسلامی او را به کشتن یک مامور امنیتی متهم کرده بود اما آقای افکاری، خانواده و وکلای او تاکید داشتند که سندی درباره نقش او در این قتل وجود ندارد و از اعترافات تحت شکنجه برای محکومیت او استفاده شده است. ماموران جمهوری اسلامی بعد از اعدام افکاری، جسد او را تحت تدابیر شدید امنیتی در روستای سنگر، سپیدان استان فارس دفن کردند.