لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۴

آخرین وضعیت آتنا دائمی در گفتگو‌ با پدرش؛ تشکیل هفتمین پرونده برای این فعال مدنی زندانی


آتنا دائمی، فعال مدنی زندانی در ایران
آتنا دائمی، فعال مدنی زندانی در ایران

پدر آتنا دائمی، فعال مدنی زندانی در زندان اوین، می‌گوید این هفتمین پرونده و در حال حاضر تازه‌ترین پرونده‌‌ای است که برای این زندانی سیاسی به جریان افتاده است.

حسین دائمی پدر آتنا دائمی، فعال مدنی زندانی روز دوشنبه ۱‍۹ خرداد در گفتگو با صدای آمریکا گفت،‌ این فعال مدنی زندانی روز یکشنبه ۱۸ خرداد،‌ از بند نسوان (زنان) زندان اوین بدون حضور وکیل مدافع خود به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای زندان اوین اعزام و اتهام «اخلال در نظم زندان از طریق شعار علیه جمهوری اسلامی در شب ۲۲ بهمن سال ۹۸» به او تفهیم شده است،‌ اتهامی که آتنا دائمی آن را رد کرده است.

پدر این فعال مدنی زندانی به صدای آمریکا گفت،‌ وکیل مدافع خانم دائمی برای رسیدگی به پرونده به مراجع قضایی مراجعه کرده است، اما چون پرونده در مرحله تحقیقات اولیه است به او پاسخی داده نشده و قرار است وکیل به دادیاری مراجعه کند تا شاید این بار مجوز ورود به پرونده به او داده شود.

به گفته حسین دائمی، پیش از این پرونده دیگری نیز برای آتنا دائمی باز شده است که تا به امروز با وجود برگزاری یک جلسه دادگاه هیچ حکمی از سوی مقامات قضایی صادر نشده و اعلام شده است که این پرونده به دلیل نقص پرونده در حال رسیدگی است. وی می‌گوید، این در حالی است که این فعال مدنی در تاریخ ۲۹ مهرماه ۱۳۹۳ بازداشت شد و از شش آذرماه سال ۹۵ تاکنون بدون حتی یک روز مرخصی حکم ۵ سال زندان خود را سپری کرده است.

بنا بر اطلاعات موجود،‌ حکم ۵ سال زندان آتنا دائمی در تاریخ ۱۴ تیر ماه به پایان خواهد رسید. اما با این وجود، به گفته پدر این فعال مدنی زندانی، پس از آن حکم ۲ سال و یک ماه زندانی دیگر او به اتهام «توهین به رهبری» که در تاریخ ۱۴ شهریورماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران برای او صادر شده است به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.

آقای دائمی با اشاره به بیماری‌های متعدد این فعال مدنی زندانی، از جمله بیماری ام.اس و لرزش دست و پا که برای درمان آنها باید به بیمارستانی خارج از زندان منتقل شود، می‌گوید پیش از شیوع ویروس کرونا با دوندگی‌های فراوان و با موافقت دادیار ناظر بر زندان‌ها قرار شد که خانم دائمی به بیمارستانی خارج از زندان اعزام شود؛ اما با شیوع این ویروس انتقال او به بیمارستان لغو شد و حتی با وجود بخشنامه قوه‌قضائیه که اوایل اسفند ماه سال گذشته در پی شیوع ویروس کرونا و گسترش آن در زندان‌های ایران صادر شده بود به او اجازه مرخصی و یا آزادی مشروط داده نشد.

آزادی برخی از زندانیان از روز چهارشنبه ۷ اسفند ماه با صدور بخشنامه تازه رئیس قوه قضائیه در حالی آغاز شد که بر اساس آن با رعایت برخی شرایط دستور مرخصی محدود برای گروهی از زندانیان محکوم به حبس صادر شده است. در یکی از مفاد آن بخشنامه آمده است که آن دسته از زندانیان سیاسی که با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به تحمل بیش از ۵ سال زندان محکوم شده‌اند «از اعزام به مرخصی مستثنی هستند.» این در حالی است که اغلب زندانیان سیاسی با اتهام عنوان شده دارای محکومیت‌های بالای ۵ سال هستند.

حسین دائمی در گفتگوی خود با صدای آمریکا با ابراز نگرانی از گسترش ویروس کرونا در زندان اوین گفت،‌ با توجه به نزدیک بودن پایان حکم ۵ سال زندان دخترش انتظار می‌رفت طبق بخشنامه قوه قضائیه او را هم آزاد کنند، اما نه او را آزاد کردند و نه به او مرخصی دادند. آقای دائمی گفت که دخترش «همچنان در زندان است و زندانیان دیگری هم که به مرخصی اعزام شده بودند بار دیگر به زندان بازگشته‌اند.»

پدر آتنا دائمی با اسفبار توصیف کردن وضعیت بهداشت در زندان اوین گفت: «زندان [اوین] از نظر بهداشتی نه امکانات لازم را دارد،‌ نه بیمارستان، درمانگاه و آزمایشگاهی که فرزندان ما بخواهند برای آزمایش به آنجا مراجعه کنند تا مشخص شود که به این ویروس مبتلا شده‌اند یا نشده‌اند.»

آقای دائمی در انتهای گفتگوی خود با صدای آمریکا تاکید کرد، ‌در شرایط موجود که «فرزندان ما در خطر هستند، خانواده زندانیان آزادی فرزندان خود را می‌خواهند و ما از مقامات درخواست داریم که آتنا را آزاد کنند.‌ حق او زندان نیست، ‌او یک فعال مدنی و فعال حقوق بشر است، ‌دغدغه او انسانی و برای انسان‌های آزاده است و لزومی ندارد که در زندان به‌سر برد.»

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه ۶ فروردین ماه در یک کنفرانس خبری گفت: «نه تنها از سوریه، که از جمهوری اسلامی ایران هم خواسته‌ایم در این شرایط نه تنها شهروندان آمریکایی، بلکه تمامی کسانی که ناعادلانه به زندان افتاده‌اند را آزاد کند. این اقدامی بشردوستانه است و گذشته از این‌که این افراد غیرقانونی به زندان افتاده‌اند، در این شرایط اصل بشردوستی حکم می‌کند که از زندان آزاد شوند.»

XS
SM
MD
LG