گزارش ها حاکی است که داوود رفیعی، کارگر اخراجی شرکت پارس خودرو، به اتهام «توهین» به وزیر کار و به رغم قطعی نشدن حکم صادره، ۷۴ ضربه شلاق خورده است.
بر اساس تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی حکم شلاق داوود رفیعی، کارگر اخراجی شرکت پارس خودرو، اجرا شده است.
کانال تلگرامی «اتحادیه آزاد کارگران ایران» در این باره نوشت که حکم «قطعی نشده» ۷۴ ضربه شلاق این کارگر اخراجی شرکت پارس خودرو زمانی اجرا شد که او برای پیگیری پروندهاش به دادسرا مراجعه کرده بود.
گزارشها حاکی است که آقای رفیعی در سال ۱۳۹۱ و در جریان اعتراضات کارگری از شرکت پارس خودرو اخراج شد. او که در اعتراضات کارگری سال ۹۶ به خاطر در دست داشتن نوشتهای با شعار «مرگ بر وزیر کار» بازداشت شده بود، به اتهام توهین به وزیر کار به تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.
واقعا #داوود_رفیعی، کارگر پارس خودرو را بخاطر این پلاکاردها به جرم توهین به وزیر کار سابق(سخنگوی فعلی دولت) ۷۴ ضربه شلاق زدند؟
— وحید اشتری (@va_ashtari) November 27, 2020
شرم آورتر ازین هم میشود؟
کاش حداقل ۵ تا رسانه با شرف داشتیم که در اعتراض به این حکم، با هم حضور در کنفرانس خبری سخنگوی #قوه و #دولت را تحریم میکردند. pic.twitter.com/g8QbgCGrBn
اسماعیل بخشی، فعال کارگری، که پیشتر به خاطر حضور در اعتراضات زندانی بود، در واکنش به اجرای این حکم در توئیتر خود تن شلاقخورده این کارگر را «تن شلاقخورده تمام کارگران ایران» توصیف کرد. وی در ادامه نوشت: «کارگر با رنج و مشقت تولید میکند، زالو سودش را میبرد، زالو اختلاس میکند، کارگر شلاقش را میخورد.»
این تنِ شلاق خورده که میبیند فقط تن #داود_رفیعی فعال کارگری اخراج شده از کارش نیست این تن شلاق خورده ی تمام کارگران ایران است بله! کارگر با رنج و مشقت تولید میکند #زالو سودش را میبرد، #زالو اختلاس میکند #کارگر شلاقش را میخورد#طعم_شیرین_عدالت_شلاق_بر_تن_کارگران_است pic.twitter.com/gqGUY9weG8
— Esmaeil Bakhshi (@bakhshi_esmaeil) November 26, 2020
این اولین بار نیست که کارگران معترض در ایران به تحمل حکم شلاق محکوم میشوند. سید رسول طالبمقدم، از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد، شهریور سال گذشته توسط دادگاه انقلاب به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اخلال در نظم عمومی» به دو سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق، و دو سال تبعید به منطقه آفریز، از توابع بخش سده خراسان جنوبی، محکوم شده بود.
وزارت خارجه آمریکا بارها برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران، از جمله کارگران، توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده و گفته است که رژیم جمهوری اسلامی با هزینهای که در سوریه کرده، میتوانست حقوق کارگران در ایران را پرداخت کند.