لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۵:۳۱

کرونا در ایران – مدیران میانی خطاهای مقامات حکومتی را عامل افزایش مبتلایان کرونا در ماه‌های اخیر می‌دانند


People wearing protective face masks to help prevent the spread of the coronavirus sit inside a train in Tehran, Iran, Wednesday, July 8, 2020. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)
People wearing protective face masks to help prevent the spread of the coronavirus sit inside a train in Tehran, Iran, Wednesday, July 8, 2020. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

در حالیکه پنهانکاری حکومت در ارائه آمار ابتلا به ویروس کرونا در ایران و فشار بر مطبوعات ادامه دارد، آمار رسمی جمهوری اسلامی حکایت از جانباختن ۱۶۹ نفر دیگر در ایران بر اثر ابتلا به این بیماری دارد.

سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز جمعه ۲۴ مرداد با اعلام این آمار گفت که بدین ترتیب تعداد جانباختگان بر اثر این بیماری در ایران به ۱۹ هزار و ۳۳۱ نفر رسید. به گفته او، ۲ هزار و ۵۰۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ نیز در ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شدند که به این ترتیب تعداد مبتلایان به این بیماری از ابتدای شیوع آن در ایران به ۳۳۸ هزار و ۸۲۵ نفر رسید.

این در حالی است که صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی، همچون آمارهای چین و روسیه، به شدت مورد تردید است و بنا بر شواهد و مدارک موجود و تناقضات مشاهده شده در آمارهای ارائه شده نهادهای مختلف، می‌توان گفت که اطلاع‌رسانی درستی در مورد شمار واقعی مبتلایان و جان‌باختگان انجام نمی‌شود. سازمان بهداشت جهانی و حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرده‌اند که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی در ایران است.

افزون بر این، در ایران سانسور رسانه‌ای شدید اعمال می‌شود و رسانه‌ها حتی نمی‌توانند اظهارات مقامات مسئول در رابطه با زیر سوال بردن آمار رسمی را هم منتشر کنند. برای نمونه، روزنامه «جهان صنعت» در میانه مرداد ماه و پس از انتشار مصاحبه‌ای با یک عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد نادرستی آمار رسمی ایران، توقیف شد. این مقام مسئول در آن مصاحبه گفته بود که آمارهای وزارت بهداشت ایران در مورد مبتلایان و مرگ‌ومیر ناشی از ویروس کرونا «یک بیستم آمار حقیقی است» و به آن نمی‌توان اعتماد کرد.

وضعیت هشدار و قرمز در استانها

سخنگوی وزارت بهداشت ایران اضافه کرد که همچنان استان‌های مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند. استان‌های فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار هستند.

ادامه پنهانکاری دولت

تداوم همه گیری گسترده ویروس کرونا در ایران در حالیست که مدیران میانی در روزهای اخیر به تصمیم های دولت و نهادهای حکومتی برای بازگشایی و برگزاری برخی فعالیت های عمومی انتقاد کرده اند.

روز جمعه علی رضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، شعله‌ور شدن بیماری کرونا در ماه‌های اخیر را ناشی از خطای راهبردی در مواجهه با این ویروس دانست. او گفت گفت: خطای راهبردی که در ماه‌های اخیر و به دنبال شعله‌ور شدن بیماری کرونا شاهد آن بودیم. این بود که این عامل را فقط به حساب مردم گذاشتیم که واقعیت اینگونه نبود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصمیم دولت در بازگشایی زودهنگام فعالیت ها از جمله این خطاها دانست و گفت: مردم مجبور هستند برای بقا و ادامه حیات، به فکر معیشت باشند. در حالی که شتابزدگی در ایجاد بازگشایی‌ها می‌تواند افکار عمومی را به این سمت ببرد که بیماری خاموش شده است.

دو روز پیش نیز مصطفی معین، رئیس شورای عالی نظام پزشکی ایران با انتقاد از اصرار مقامات بر برگزاری مراسم محرم و کنکور سراسری گفت که «سلامت جامعه و بیماران در اولویت اول سیاست گذاری ها» نبوده است. او هشدار داد که «ممکن است بعد از شهریور ماه و بعد از کنکور و محرم، موج‌های جدیدی از بیماری را تجربه کنیم.»

فروردین امسال، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا درباره پنهانکاری مقامات جمهوری اسلامی گفته بود، دروغ‌های خامنه‌ای درباره ویروس ووهان جان مردم را به خطر می‌اندازد.

همچنین،‌ نماینده سابق آمریکا در امور ایران گفته بود، جمهوری اسلامی درباره شیوع ویروس کرونا به مردم ایران دروغ گفت.

XS
SM
MD
LG