لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۱

تیم کوک یکی دیگر از آرمان‌های استیو جابز از بنیانگذاران شرکت اپل را تحقق می‌‌بخشد


تیم کوک، مدیر اپل، در آستانه نهمین سالروز مدیریت اش بر این شرکت شاخص، میراث خاص خود را رقم زده است.
تیم کوک، مدیر اپل، در آستانه نهمین سالروز مدیریت اش بر این شرکت شاخص، میراث خاص خود را رقم زده است.

بخش انگلیسی صدای آمریکا ـ استیو جابز، یکی از بنیانگذاران اپل، که در سال ۲۰۱۱ درگذشت، مدیری نبود که به راحتی بتوان جای او را پر کرد. اما به نظر می‌رسد که تیم کوک بسیار خوب عمل کرده و جانشین احتمالی او هم باید قدم در جای پای بزرگی بگذارد.

در ابتدا به تیم کوک به چشم یک مدیر دوره گذار نگاه می شد، اما او میراث خودش را شکل داد. این دوشنبه نهمین سالروز آغاز مدیریت او بر اپل است. همان روزی که این شرکت برای دومین بار در دوره رهبری تیم کوک سهامش را تقسیم خواهد کرد.

جین مونستر، تحلیلگر باسابقه امور اپل، که اکنون «لوپ ونچرز» را مدیریت می کند، می گوید: «یکی از بزرگترین دستاوردهای استیو جابز، که بسیاری به آن توجه کافی نکرده اند، آماده کردن کوک به عنوان جانشینش بود.»

استیو جابز که از عوامل موفقیت شرکت اپل بود سال ۲۰۱۱ در ۵۶ سالگی به علت سرطان لوزالمعده درگذشت
استیو جابز که از عوامل موفقیت شرکت اپل بود سال ۲۰۱۱ در ۵۶ سالگی به علت سرطان لوزالمعده درگذشت

چهار بخش شدن هر سهام اپل حرکتی است که تاثیری بر قیمت سهام آن شرکت ندارد، اما اغلب سرمایه گذاران را به شوق می آورد. این یکی از موفقیت های تیم کوک است. روزی که تیم کوک مدیریت شرکت اپل را در اختیار گرفت ارزش آن شرکت کمی کمتر از ۴۰۰ میلیارد دلار بود. امروز اپل پنج برابر بیشتر می ارزد و اولین شرکت آمریکایی است که ارزش آن در بازار ۲ هزار میلیارد دلار برآورد شده است.

این دستاورد ساده به دست نیامده است. از جمله چالش‌های پیش روی تیم کوک می‌توان به کاهش فروش آیفون، تقابل با اف بی آی بر سر حریم خصوصی، جنگ تجاری آمریکا با چین که به بالا رفتن قیمت آیفون منجر شد، و اخیرا همه گیری ویروس کرونا که باعث تعطیلی بسیاری از فروشگاه های اپل شده است، اشاره کرد.

کوک در عین حال از جایگاه خود برای دفاع از حقوق مدنی و انرژی های تجدید پذیر استفاده کرده و سال ۲۰۱۴ اولین مدیر آشکارا همجنسگرای مجموعه ۵۰۰ شرکت برجسته موسوم به «فورچون ۵۰۰» شد.

تیم کوک اپل را به این سو برد تا فن آوری های عمده به کار رفته در محصولاتش را در مالکیت و کنترل خود داشته باشد و در همین راستا به یک تولیدکننده عمده تراشه آیفون و آی مک بدل شد. او همچنین در برابر بسیاری پروژه ها مقاومت کرد تا بر محصولات حقیقتا مهم اپل تمرکز کند.

اما در دوره تیم کوک اپل نتوانست نوآوری دوره آیفون را ادامه دهد. ساعت های هوشمند و گوشی های بدون سیم اپل بازار را تسخیر کرد، اما تحولی عمده محسوب نشد.

اپل در دوره کوک در دست اندازهایی از جمله ماجرای کند کردن آیفون های قدیمی در سال ۲۰۱۷ هم افتاد و بعدتر ۵۰۰ میلیون دلار برای حل و فصل شکایتی حقوقی در این باره پرداخت کرد.

در ضمن، گروهی کوک را برای تعلل در خرید نتفلیکس در پنج سال پیش مورد ملامت قرار می دهند.

XS
SM
MD
LG