لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۱۲

اذعان به ناتوانی سیستم امنیتی جمهوری اسلامی؛ زاکانی: در انفجار نطنز «بخش عمده امکانات غنی‌سازی» ایران نابود شد


علیرضا زاکانی - آرشیو
علیرضا زاکانی - آرشیو

علیرضا زاکانی، رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، می‌گوید در خرابکاری اخیر در تاسیسات غنی سازی نطنز «بخش عمده امکانات غنی سازی» ایران از بین رفته است.

آقای زاکانی این اظهارات را دوشنبه شب،‌ ۲۳ فروردین ماه، در یک برنامه تلویزیونی دولتی ایران بیان کرد و انگشت اتهام را به سوی افرادی که آنها را «جاسوس» خطاب می‌کرد گرفت.

علیرضا زاکانی گفت به تاسیسات برق نطنز و چندین هزار سانتریفیوژی که در آن بوده، آسیب وارد شده است. اشاره وی به دومین حمله خرابکارانه در کمتر از یک سال گذشته در نطنز است.

تیرماه سال گذشته نیز وقوع یک انفجار در نطنز، به این مرکز آسیب زد. خرابکاری دوم یک روز پس از آن صورت گرفت که مقامات ایران از راه اندازی دوباره بخش آسیب دیده در انفجار تیر ماه سال گذشته خبر ددادند.

علیرضا زاکانی در برنامه تلویزیونی دوشنبه شب گفت، مجموعه ای در نطنز که دچار خرابی شده بود، به خارج از کشور منتقل شد و با «۳۰۰ پوند» مواد منفجره جاسازی شده در آن، به نطنز بازگشت. هرچند مشخص نیست که آیا این سخنان او اشاره‌ای به انفجار سال گذشته در نطنز است و یا مربوط به انفجاری است که گفته می‌شود چند روز پیش در تاسیسات برق نطنز روی داد.

او با طرح این پرسش که آیا ورود مواد منفجره به کشور و عدم توجه «سیستم امنیتی» به این مسئله «نباید ما را حساس کند؟» گفت: «اینجا بهشت جواسیس است» و «جاسوسان اینجا جولان می‌دهند.» هر چند او در ادامه سخنان خود، روزنامه‌نگارانی نظیر «جسیون رضائیان» که برای روزنامه واشنگتن پست کار می کند و در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما چند صد روز در ایران زندانی بود، را به عنوان «جاسوس» معرفی کرد.

او مدعی شد که خرابکاری در نطنز، «بخشی از مذاکرات» در وین است. زاکانی همچنین خواستار غنی سازی بالای ۶۰ درصد در تاسیسات فردو شد.

در پی خرابکاری دوم در تاسیسات حساس هسته ای نظنز و همچنین ترور محسن فخری زاده که از مدیران ارشد برنامه هسته ای ایران بود، کاربران شبکه های اجتماعی، سیستم امنیتی ایران را که بارها با روزنامه نگاران و فعالان برخورد کرده است، مورد تسمخر قرار داده اند.

فریدون عباسی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، نیز پیشتر در روز دوشنبه گفت که به سیستم توزیع برق و برق اضطراری تاسیسات نطنز خسارت وارد شد. او گفت: «طراحی دشمن خیلی قشنگ بود.»

عباسی که در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بود، گفت: «آن‌ها فکر کردند و متخصصان خود را به کار گرفتند و به گونه‌ای انفجار صورت گرفته است که هم آن سیستم توزیع برق آسیب ببیند و هم کابلی که از سوی باطری‌ها می‌آید. به این دلیل که ماشین سانتریفیوژ نباید برقش قطع شود.»

روزنامه اسرائيلی جروزالم پست، نیز نوشت که «منابع غربی» می گویند موساد پشت حمله یکشنبه ٢٢ فروردین به تاسیسات هسته ای نطنز است.

جمهوری اسلامی ایران نیز اسرائيل را مسئول خرابکاری در تاسیسات نطنز دانسته است. رسانه های غربی نیز می گویند اسرائیل پشت حمله اخیر به تاسیسات نطنز است.

روزنامه تایمز اسرائيل نیز با اشاره به گزارش های رسانه ای که به نقل از منابع اطلاعاتی در رسانه های آمریکایی و اسرائيلی منتشر شده است نوشت که خرابکاری در سیستم برق نطنز که ایران از آن به عنوان «تروریسم هسته ای» یاد کرده، به سانتریفیوژهای ایران به شدت آسیب زده و قابلیت غنی سازی اورانیوم در ایران را دست کم ۹ ماه عقب انداخته است. ایران اخیر اعلام کرده بود که سانتریفیوژهای پیشرفته تری را در آنجا نصب کرده است.

XS
SM
MD
LG