لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۴

ورود مقامات قضایی و امنیتی به معضل قطعی گسترده برق در ایران؛ افزایش خطر از بین رفتن واکسن‌های کرونا


Electricity Shortage
Electricity Shortage

با گذشت چند روز از قطعی مکرر و گسترده برق در ایران مقامات قضایی و امنیتی وارد ماجرا شده و موضوع را امنیتی کرده‌اند. رییس قوه قضاییه دستور داده است سازمان بازرسی و دادستانی کل کشور مامور بررسی و پی‌گیری علت قطعی برق شوند و وزیر کشور هم گفته است اگر چاره‌اندیشی نشود، بحران ادامه خواهد یافت.

به گزارش خبرگزاری فارس، ابراهیم رئیسی، دوشنبه، سوم خرداد، در جلسه شورای عالی قوه قضاییه، بر اساس گزارش‌های «برخی اعضای شورای عالی قوه قضاییه» در خصوص موضوع «قطعی مکرر برق»، تامین برق را «یکی از مصادیق اصلی حقوق عامه» در فصل افزایش مصرف دانسته و گفته است که «نباید نسبت به تضییع آن بی‌توجهی صورت گیرد.»

هم‌زمان ایرنا گزارش داده که وزیر نیرو در نشست امروز استانداران با حضور وزیر کشور حاضر شده و درباره «علت خاموشی‌ها» توضیح داده است.

رحمانی فضلی، وزیر کشور، درباره این جلسه گفته که کمبود برق در اثر «خشک‌سالی» و «استفاده‌های غیرمتعارف ایجاد شده» و «اگر تدبیری اندیشیده نشود»، سه ماه فصل گرما این وضعیت ادامه خواهد داشت.

در روزهای گذشته صدای آمریکا گزارشی درباره بحران کمبود برق در ایران منتشر کرد که در آن به رد پای سپاه پاسداران و شرکت‌های چینی در مصرف برق ایران برای استخراج رمزارزها اشاره شده است.

  • قطعی برق و خطر از بین رفتن واکسن‌های کرونا

روزنامه همشهری یکشنبه، دوم خرداد، در گزارشی نوشت، «شروع قطعی برق به یکی از نگرانی‌های مراکز درمانی و بیمارستان‌ها به دلیل ایجاد اختلال در دستگاه‌های اکسیژن‌ساز تبدیل شده» و هم‌زمان «خاموشی‌های پی‌درپی» موجب قطع «زنجیره سرد مخازن انبار واکسن» شده است.

برخی از متصدیان مراکز سلامت به روزنامه همشهری گفته‌اند که «بیشتر مراکز سلامت زیرساخت‌های لازم ازجمله دستگاه‌های ژنراتور تامین برق اضطراری ندارند.» کارکنان مراکز سلامت «نگران از بین رفتن واکسن‌ها هستند» و می‌گویند اگر این وضع ادامه داشته باشد، «قطعا برای نگهداری از واکسن‌ها که هر ۲-۳ روز یک بار به آنها تحویل داده می‌شود، با مشکل مواجه» خواهند بود.

  • واکنش مردم به جیره‌بندی و قطعی مکرر برق

جیره‌بندی و قطعی مکرر و طولانی برق در سراسر ایران، اعتراض‌های گسترده از سوی شهروندان را در پی داشته است. نمونه‌هایی از واکنش کاربران ایرانی شبکه‌های مجازی را بخوانید:

یوهان نجدی با اشاره به «شکست کرونا» وعادی شدن زندگی در اسرائیل، در حالی که مردم در ایران منتظرند «زمان قطع برق» اعلام شود، به مقایسه مدیریت دولت اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.

کاربری به نام عبدالله بلوچ با انتشار تصویری به «عمق فاجعه انشعابات برق» در استان سیستان و بلوچستان، اشاره کرده و نوشته است: «بیش از ۸۰ هزار تن از جمعیت چابهار» برق ندارند.

حمیده امینی‌فرد با اشاره به بحران‌های متعدد مثل کرونا، گرانی لحظه‌به‌لحظه، و قطعی برق، با بیان این که «از صبح از استرس این که اگر برق برود باید چه کار بکنم، لپ‌تاپ و گوشی‌ام را یک لحظه از برق نکشیده‌ام»، نوشته است: «واقعا انگیزه‌ای برای رای دادن می‌ماند؟»

محمد مالی نیز درباره «جفا»ی «قطعی برق در مناطق مختلف اهواز» با وجود گرمای ۵۰ درجه سانتیگراد بالای صفر، ریزگرد‌ها، و کرونا نوشته است.

سعید ارکان‌زاده با بیان این که «برای سومین بار برق خانه رفت، یعنی ۶ ساعت خاموشی در روز»، با اشاره به طرح «برق امید» در دولت روحانی، گفته است: «این‌ها می‌خواستند برق ۳۰ میلیون ایرانی را مجانی کنند.»

آرش عاشوری‌نیا به سخنرانی معروف روح‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی در بهشت زهرا، که وعده داده بود آب و برق مجانی بشود، اشاره داشته و نوشته است: «دلخوش به این مقدار نباشید. آب را، برق را، مجانی قطع می‌کنیم.»

کاربری با نام «حشاشین» نیز با اشاره به وعده‌های انقلابیون ۵۷ گفته است: «ملتی که برای برق مجانی شورش کرد، حالا برق ندارد.»

XS
SM
MD
LG