وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران نتایج انتخابات ریاست جمهوری جمعه ۲۸ خرداد را با چندین ساعت تاخیر اعلام کرد. براساس این نتایج که وزارت کشور دولت حسن روحانی اعلام کرد، از ۲۸.۸ میلیون رای، ابراهیم رئيسی حدود ۱۷.۹میلیون، محسن رضایی حدود ۳.۴ میلیون، عبدالناصر همتی ۲.۴ میلیون و امیرحسین قاضی زاده هاشمی کمتر بیش از ۹۹۰هزار رای آورد.
نرخ مشارکت در انتخابات این دوره ۴۸.۸ درصد اعلام شد که ریزشی در حدود ۲۴درصد نسبت به دوره قبل انتخابات ریاست جمهوری را نشان میدهد که نشان از اثرگذاری درخواستها برای تحریم انتخابات را دارد.
بر این اساس ۴ میلیون رای باطله بوده است.
پیروزی ابراهیم رئیسی در حالی ظهر روز شنبه ۲۹ خرداد اعلام شد که از چند ساعت قبل از اعلام این نتایج، نامزدهای این انتخابات در پیامهای جداگانهای به او تبریک گفته بودند.
حدود ۵۹ میلیون نفر در ایران واجد شرایط رای دادن در انتخابات ریاست جمهوری هستند.
روز جمعه همزمان با انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات ششمین دوره شوراهای شهر و روستا و دومین میاندوره پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.
انتخابات این دوره در حالی برگزار شد که فعلان مدنی و سیاسی در ایران و خارج از کشور بار دیگر از تحریم انتخابات دفاع کردند. به عنوان نمونه، گوهر عشقی که فرزندش ستار بهشتی در سال ۹۱ در بازداشتگاه پلیس کشته شد خطاب به کسانی که در پی رای دادن بودند گفت رای شما رای «به ویرانی بیشتر ایران» و «کشتار مردم بی دفاع» است.» در ماه ها و هفته های گذشته شمار زیادی از فعالان مدنی و سیاسی، و نیز شهروندان ایرانی داخل و خارج از کشور اعلام کرده اند که انتخابات را در اعتراض به «نمایشی» بودن آن تحریم می کنند؛ رویکردی کم سابقه که باعث شده است فضای انتخاباتی نسبت به دوره های قبل سردتر و کم رونق تر باشد. ایرانیان خارج از کشور در همین روز نیز تجمعات اعتراضاتی را علیه روند انتخابات در ایران برگزار کردند.
به رغم تلاشهای تلویزیون دولتی ایران برای نشان دادن فضای «پر شور» در انتخابات، خبرگزاریهای خارجی از جمله آسوشیتدپرس نیز کم رونق بودن انتخابات در ایران را تایید کردند و اشاره داشتند که تلویزیون دولتی در بسیاری از گزارشهای تصویری خود سعی کرده است که فضای مراکز اخذ رای را به طور کامل به تصویر نکشد و با اشاره به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، سعی داشت مشارکت پایین را کم اهمیت جلوه دهد.
دهها ویدئو از شهرهای مختلف ایران به صدای آمریکا روز جمعه ارسال شد که از خلوتی حوزه های رای گیری خبر میدادند:
در خارج از ایران هم مخالفان در مقابل حوزه های رای گیری حضوریافتند:
در این بین برخی از تخلفات در حین رای گیری از جمله خرید و فروش رای خبر داده بودند: