ادامه ناکامی‌های زاکربرگ؛ بنیان‌گذار فیسبوک شش میلیارد دلار ضرر کرد

مارک زاکربرگ (آرشیو)

بروز اختلال جهانی گسترده در سرویس‌های فیسبوک، میلیون‌ها دلار به اقتصاد جهانی آسیب زده است.

این اختلال که ناشی از مشکلات فنی بود، دوشنبه باعث قطع دسترسی بسیاری از کاربران به این ‌شبکه اجتماعی و سرویس‌های اینستاگرم، واتس‌اپ، و مسنجر شد.

به گزارش بلومبرگ، این رویداد غیرمنتظره که چندین ساعت طول کشید، و افشاگری فرانسیس هائوگن ، از کارکنان پیشین فیسبوک که به شدت از سیاست‌های غیر شفاف مدیران این شبکه اجتماعی انتقاد کرد، باعث سقوط ۴.۹ درصدی ارزش سهام این شرکت شد.

کاهش ارزش سهام فیسبوک به مارک زاکربرگ، بنیانگذار ‌و مدیر عامل این‌ شبکه اجتماعی، نیز ضربه زد و او ظرف چند ساعت حدود شش میلیارد دلار از ثروت خود را از دست داد.

زاکربرگ در رده بندی جدول «ثروتمندترین‌‌ها»که در بلومبرگ منتشر می شود، سقوط کرد و با ۱۲۱.۶ میلیارد دلار ثروت، پس از بیل گیتس در جایگاه پنجم قرار گرفت.

این در حالی است که میزان ثروت او در هفته‌های گذشته تا مرز ۱۴۰ میلیارد دلار رسیده بود.

فرانسیس هائوگن در کنگره آمریکا

نشریه «وال استریت ژورنال» از سیزدهم سپتامبر گذشته شروع به انتشار مطالبی کرد که با استفاده از اسناد داخلی فیسبوک تنظیم شده بود و نشان می‌داد که این شبکه اجتماعی بر خلاف آن چه که ادعا می‌کند، از بسیاری از مشکلات سرویس‌های مختلف خود از جمله اینستاگرم آگاهی دارد.

آسیب‌ به سلامت روانی دختران جوان، یا اطلاعات نادرست درباره حمله ششم ژانویه به کنگره آمریکا، از جمله مواردی بود که وال استریت به آنها پرداخت و تأکید کرد که فیسبوک تلاش می‌کند نقش مخربی را که سرویس‌های فیسبوک در این مشکلات دارند، کم‌اهمیت جلوه دهد.

این گزارش‌ها توجه مقامات دولتی را به خود جلب کرد، و افشاگری یکی از کارکنان پیشین فیسبوک بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های خبری داشت.

فیسبوک در پاسخ به انتقادات، برخی مشکلات کنونی از جمله قطبی شدن فضای سیاسی را مقوله‌ای پیچیده خواند که تنها ناشی از فناوری نیست.

شبکه اجتماعی فیسبوک

همزمانی افشاگری علیه فیسبوک، و بروز اختلال جهانی گسترده در سرویس‌های این شبکه اجتماعی، روزهای سختی را برای این غول فناوری رقم زده است.

مارک زاکربرگ پس از برقراری مجدد سرویس‌های فیسبوک، از تمامی کاربران پوزش خواست. اما هنوز درباره افشاگری فرانسیس هائوگن اطهار نظر نکرده است.