نگاهی به کشورهای عضو ائتلاف منطقه‌ای علیه حوثی‌ها در یمن

سه هفته ازحملات هوایی ائتلاف بر هدف های شورشیان شیعه و متحدان آنها در یمن می گذرد. اسوشیتد پرس در گزارشی به کشورهای درگیر در حملات و نیز دیگرانی که از عملیات پشتیبانی می کنند، نگاهی انداخته است.

عربستان سعودی رهبری ائتلاف را در حملات علیه شورشیان حوثی و متحدان آنها، نیروهایی که به علی عبداله صالح رئیس جمهوری سابق وفادذار مانده اند، بر عهده دارد.به گزارش تلویزیون ماهواره ای العربیه، ، عربستان حدود ۱۰۰ جت جنگنده، ۱۵۰ هزار سرباز و دیگر واحدهای نیروی دریایی برای عملیات اغزام کرده است . ارتش پایگاه های نظامی یمن، اردوگاه های حوثی و مراکز موشکی راهدف گرفته است. همچنین می گوید هلیکوپترهای آپاچی به مواضع حوثی در جنوب یمن حمله کرده اند.

امارات متحده عربی- گزارش های خبرگزاری امارات حاکی است امارات جت های جنگ یربرای حمله به جایگاه های موشک های اسکود در جنوب یمن و نیز اردوگاه های حوثی، سیستم های پدافند هوایی و دیکر واخد های نظامی اعزام کرده است.

کویت - خبرگزاری دولتی کویت گزارش داده است کویت ۱۵ فروند جت جنگنده برای عملیلت پیشنهاد کرده است، اما روشن نیست آیا در حملات شرکت داشته اند یا نه.

بحرین - خبرگزاری بحرین از اعزام ۱۰ فروند جت از نیروی هوایی سلطنتی خبر می دهد، اما معلوم نیست به حمله دست زده اند یانه.

قطر- به گزارش خبرگزاری امارات متحده عربی، قطر ۱۰ جت به عملیات اختصاص داده است . خبرکزاری قطر در این مورد یا شرکت هواپماها در عملیات گزارشی منتشر نکرده است.

مراکش -شش هواپیما برای عملیات در یمن پیشنهاد کرده است. سفیر عربستان در مراکش گفته است کشور قبلا شش فروند اف-۱۶ برای حمله به هدف های داعش در امارات متحده عربی فرستاده است. .

سودان - وزیر اطلاعات سودان گفت سودان چهار هواپیما در اختیار عربستان سعودی گذاشته است.همچنین پیشنهاد کرده است۶ هزار سرباز جهت عملیات زمینی برای ائتلاف بفرستد.

مصر - عقیده ار این است مصر هم هواپیما و هم کشتی های رزمی برای غملیات پیشنهاد کرده است. تعداد آنها مشخص نیست، همچنین معلوم نیست در حملات هوایی شرکت دارند یانه.

آمریکا- بعنوان بخشی از کارزار بمباران، عملیات سوختگیری هوایی برای جنگنده های اف – ۱۶ و اف –۱۵ انجام داده، همچنین پشتیبانی لجیستیک و اطلاعاتی پیشنهاد کرده است.

اردن - یک مقام اردن به اسوشیتد پرس گفت اردن در ائتلاف شرکت دارد، اما مشخص نساخت آیا این مَشارکت حملات هواییرا شاملمی شود یانه.

در این میان، پارلمان پاکستان پس از روزها بحث رای داد کشور اعلام کند در مناقشه یمن بی طرف است و از طرف های متخاصم خواست مناقشه را از راه های صلحجویانه و مذاکره حل کنند. قبلاگفته یود از ائتلاف به رهبری عربیتان سعودی پشتیبانی می کند.

رسانه های سومالی گزارش دادند کشور از ماموریت ائتلاف پشتیبانی می کند.