نمایندگی جمهوری اسلامی با اشاره به خرابکاری محیط زیستی حوثی‌ها: «با آتش‌بس موقت» موافقت کردند

کشتی آتش‌گرفته سونیون در دریای سرخ - آرشیو

دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک روز چهارشنبه اعلام کرد که گروه شورشی حوثی‌های یمن وابسته به حکومت ایران، با آتش‌بس موقتی موافقت کرده است تا به یدک‌کش‌ها و کشتی‌های نجات اجازه دهد به نفت‌کش آسیب‌دیده حامل نفت خام سونیون با پرچم یونان، در دریای سرخ برسند.

به گزارش رویترز، نمایندگی حکومت ایران در سازمان ملل متحد گفت: «چند کشور تماس گرفتند تا از انصارالله درخواست آتش‌بس موقت کنند تا یدک‌کش‌ها و کشتی‌های نجات به منطقه حادثه وارد شوند.» جمهوری اسلامی از عبارت «انصارالله» برای شورشیان حوثی که بر بخش‌های عمده‌ای از یمن تسلط دارند استفاده می‌کند.

دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی گفت که حوثی‌ها «با توجه به نگرانی‌های بشردوستانه و محیط زیستی با این درخواست موافقت» کردند.

اما محمد عبدالسلام، سخنگوی حوثی‌های یمن روز چهارشنبه به رویترز گفت که هیچ آتش‌بس موقتی وجود ندارد و این گروه تنها پس از تماس چندین طرف بین‌المللی با این گروه، با اجازه دادن به یدک‌کشیدن نفتکش سونیون موافقت کرد.

سونیون هفته گذشته با گلوله‌های متعدد در آب‌های نزدیک شهر بندری حدیده یمن هدف قرار گرفت. یک سخنگوی پنتاگون روز سه شنبه گفت که این نفتکش هنوز در دریای سرخ در آتش می‌سوزد و اکنون به نظر می‌رسد نفت آن در حال نشت است.

یک سخنگوی پنتاگون پس از این رویداد با انتقاد از حوثی‌ها گفتند که آنها یک خطر محیط زیستی در آب‌های نزدیک یمن درست کردند و معلوم نیست که چگونه حمله آنها باعث کمک به هدف ادعایی آنها که می‌گویند کمک به فلسطینی‌ها است، می‌شود. رسانه‌های جمهوری اسلامی نیز از حمله حوثی‌ها به این نفتکش بدون آنکه به فاجعه محیط زیستی آن اشاره‌ای کنند، حمایت کرده بودند.

همچنین ببینید: پنتاگون: شورشیان حوثی «تهدید فاجعه‌بار» محیط زیستی در «حیاط خلوت» یمن درست کردند

شبه‌نظامیان حوثی گفتند که به آن کشتی حمله کردند.

پاتریک رایدر، سخنگوی نیروی هوایی روز سه شنبه گفت که یک نهاد ثالث تلاش کرد دو یدک‌کش برای نجات سونیون بفرستد، اما حوثی‌ها تهدید کردند که به آنها حمله خواهند کرد.

نماینده ایران جمهوری اسلامی در سازمان ملل روز چهارشنبه در واکنش گفت: «عدم ارائه کمک و جلوگیری از نشت نفت در دریای سرخ ناشی از غفلت برخی کشورها است، تا اینکه به دلیل نگرانی از احتمال هدف قرار گرفتن (حمله) باشد.»

کارشناسان غربی می‌گویند که حملات حوثی‌ها با هدایت و کمک تسلیحاتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی صورت می‌گویند. برخی از آنها می‌گویند این حملات به دستور جمهوری اسلامی است. حمله حوثی‌ها به کشتی‌ها در حالی است که این کشور فقیر سال‌ها درگیر جنگ شورشیان حوثی با ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان بود.

بیانیه جمهوری اسلامی در ارتباط با حوثی‌ها در شرایطی است که مقامات آن پیشتر مدعی شده بودند که حکومت ایران گروه نیابتی در منطقه ندارد.