رئیس دانشگاه ییل آمریکا حمله به معترضان ایرانی را محکوم کرد

اعتراضات سراسری ایران، آبان ۱۴۰۱ (آرشیو)

رئیس دانشگاه ییل آمریکا در پاسخ به نامه‌ صدها تن از اعضای هیئت علمی این دانشگاه که خواستار واکنش او به خشونت حکومتی علیه شهروندان در ایران شده بودند، بیانیه‌ای را منتشر کرد.

پیتر سالووی در این بیانیه ضمن اعتراض به خشونت و سرکوب اعتراضات در ایران گفت: «من اخبار ایران را از نزدیک دنبال می‌کنم و از دیدن این اتفاقات و مرگ خانم مهسا امینی و تمام کسانی که جان خود را از دست دادند عمیقا غمگینم. من از تمام کسانی که با شجاعت به دنبال حفظ حقوق زنان و حقوق بشر هستند، حمایت می‌کنم.»

در این نامه، ۵۰۰ تن از اعضای هیات علمی این دانشگاه با تاکید بر حملات به موسسات دانشگاهی و بیمارستان‌ها در سراسر ایران، پایان یافتن قتل، شکنجه، و حبس شهروندان در ایران را خواستار شدند.

هیئت علمی این دانشگاه ضمن ستایش از شجاعت معترضان در ایران حمایت خود را از تمام اعضای دانشگاه ییل که مستقیما تحت تاثیر این اعتراضات قرار گرفته‌اند، و تعدادی از همکاران ایرانی که با از دست دادن عزیزی در نتیجه عکس العمل خشونت‌آمیز دولت ایران آزار دیده‌اند، اعلام کرد.

این نامه روز ۳۰ اکتبر توسط تراویس زاده، استاد مطالعات دینی و رئیس برنامه مطالعات ایرانی دانشگاه ییل، به نیابت از اعضای ایرانی و ایرانی-آمریکایی این دانشگاه - از جمله عباس امانت، شلی فرهادیان، سوسن کشاف، کاوه خوشنود، اصغر رستگار، و یاس صفوی - و با امضای دانشگاهیان برجسته دانشگاه ییل، به پیتر سالووی، رئیس این دانشگاه، تحویل داده شد.

در حال حاضر فعالیت‌های زیادی در محوطه این دانشگاه در واکنش به سرکوب ادامه‌دار اعتراضات در ایران در حال انجام است. دانشجویان و استادان ییل جلسات سخنرانی، میزگرد، گردهمایی برای ابراز همبستگی، و تجمعات شبانه برای افزایش آگاهی در مورد زندانی کردن، شکنجه، و کشتار شهروندان عادی را برگزار کرده‌اند.

روز ۶ نوامبر نیز شورای دانشگاه ییل – که دانشجویان دوره کارشناسی این دانشگاه را نمایندگی می‌کند – طرح «همبستگی با معترضان ایرانی» را تصویب کرد و به دنبال آن شورای مطالعات خاورمیانه، برنامه مطالعات ایرانی، دانشکده پزشکی، و انجمن دانشجویان ایرانی آ» دانشگاه بیانیه‌هایی صادر کردند.

نادر گرانمایه، دانشجوی سال دوم این دانشگاه، در مورد این برنامه‌ها می‌گوید: «به عنوان ایرانی‌هایی که دور از کشور زندگی می‌کنیم، دیدن این که ایرانی‌ها برای حقوق اساسی‌شان می‌جنگند، الهام‌بخش است. ایرانی‌های دانشگاه ییل به این موضوع تعلقات شخصی دارند، ولی برای درک وخامت اوضاع لازم نیست ایرانی باشید. این جنبش مبارزه‌ای برای حقوق بشر است. این نوع مبارزه در هر نقطه از جهان که باشد، مستحق حمایت و توجه ما است.»

دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.