سازمان تجارت جهانی در حکمی اعلام کرد اعمال تعرفه های تنبیهی توسط آمریکا بر طیف گسترده ای از محصولات چین غلط بوده است، حکمی که می تواند تاثیرات دراز مدتی داشته باشد.
هیاتی در سازمان تجارت جهانی روز دوشنبه، ۲۳ تيرماه (۱۴ ژوئيه) رای داد که تعرفه آمریکا بر کالاهای وارد شده از چین از جمله پنل های خورشیدی، فولاد، و برخی محصولات دیگر، با قوانین بین المللی تضاد دارد.
واشنگتن گفته است که این تعرفه ها به منظور مقابله با کمک های دولت چین به شرکت های چینی بوده و به این خاطر تعرفه ها قابل توجیه است، و آن شرکت ها قادر بودند که محصولات خود را زیر قیمت بازار در آمریکا بیاورند و اقدام به «دامپینگ» کنند.
بر اساس تعریف سازمان تجارت جهانی، دامپینگ به طور کلی به وضعیتی گفته می شود که قیمت یک کالا زمانی که در کشور وارد کننده برای فروش گذاشته می شود، از قیمت همان کالا در کشور صادر کننده کمتر است. در چنین شرایطی، گمان بر این است که صادر کننده برای تولید کالای صادراتی به نوعی از کمک های دولتی (سوبسید) برخوردار بوده است.
پکن در سال ۲۰۱۲ علیه تعرفه های تنبیهی آمریکا شکایت کرد و گفت آن تعرفه ها به طور غیرقانونی از تولید کنندگان آمریکایی حمایت می کند. این شکایت برخی از کالاهای چینی با ارزش حدود ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در سال را در بر می گیرد.
روشن نیست که آیا ایالات متحده به این حکم درخواست تجدید نظر خواهد داد يا خير. نماينده تجاری ايالات متحده، مارک فرومن، گفت واشنگتن «به دقت گزینههای خود را ارزیابی میکند»، اما در عين حال به اعمال راهحلهای «قوی و موثر» برای مقابله با یارانههای ناعادلانه ادامه خواهد داد.
وزارت بازرگانی چین از اين حکم استقبال کرد و از ایالات متحده خواست تا به منظور «حصول اطمينان از عادلانه بودن محیط رقابتی، عملکرد نادرست خود را اصلاح کند.» اما همچنین از اينکه سازمان تجارت جهانی برخی از استدلال های پکن را رد کرده است اظهار تاسف کرد.