رشد کم سابقه فروش اتومبيلهای نو در آمريکا

http://www.youtube.com/embed/i9ojExkExnw

عليرغم افزايش فزاينده قيمت بنزين در آمريکا، پس از دوسال اخيراً شمار بيشتری از مردم به نمايشگاهای اتومبيل مراجعه ميکنند تا مدلهای جديد اتومبيل را تماشا و احياناً آنها را خريداری کنند. فروش تويوتا و جنرال موتورز، بزرگترين کارخانه های اتومبيل سازی جهان، بيش از کارخانه های ديگر و بالاتر از فروش اين دو کارخانه در ماه های مشابه در ساليان اخير افزايش يافته، که عمدتاً ناشی از تمايل مردم به خريد اتومبيل های کم مصرف بوده است.

ماه گذشته فروشندگان اتومبيل نيز بهترين ماه فروش خود را پس از ماه اوت سال ۲۰۰۹ داشتند، که در آن زمان طرح معاوضه اتومبيل های قديمی با نوی دولت، جان تازه ای به صنعت اتومبيل سازی آمريکا داد.

جنرال موتورز، که پس از اعلام ورشکستگی دوباره درسال گذشته آغاز بکار کرد، با ۴۶ درصد افزايش فروش در ماه گذشته بالاترين رشد فروش اتومبيل را بخود اختصاص داد. و تويوتا نيز عليرغم فراخواندن های متعدد در سال گذشته به دليل نقص فنی رشدی معادل ۴۲ درصد داشت. رشد فروش کارخانه اتومبيل سازی فورد، که سال گذشته از دريافت کمک های اضطراری دولت خودداری کرد نيز در ماه گذشته ۱۴ درصد بود. و اين در حاليست که فروش اتومبيل های کرايسلر ۱۳ درصد رشد نشان داد.

در اين ارتباط، جرج پايپس، تحليل گر فروش کارخانه فورد، گفت که دو سال بود که اکثر مصرف کنندگان از خريد اتومبيل های نو خودداری می کردند. در نتيجه تعداد اتومبيلهائی که عمر آنها بيش از ده سال بود در آمريکا بشدت افزايش يافت و به بالاترين سطح تاريخی خود رسيد. ولی اخيراً مردم شروع به معاوضه ماشين های قديمی خود با اتومبيل ها نو کرده اند.

برخی تحليل گران می گويند قيمت بالای بنزين که عمدتاً از بحرانهای سياسی خاور ميانه است ناشی ميشود، ممکن است صدمات عمده ای به بازسازی اقتصادی آمريکا و صنعت اتومبيل سازی کشور وارد آورد. ولی جرج ماگليانو، عقيده ديگر دارد. او می گويد گران شدن بنزين مردم را تشويق خواهد کرد که به منظور صرف جوئی در مصرف بنزين اتومبيلهای نو خريداری کنند. او می گويد مصرف اتومبيل های جديد بيش از ۲۵ درصد کمتر از مدلهای قديمتر، و يا حتی سه سال پيش همان کارخانه است. به گفته جرج مردم حتی ممکن است برای صرفه جوئی بيشتر دست به خريد اتومبيلهای الکترونيکی يا دوگانه سوز بزنند.