سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار ردهبندی جهانی آزادی رسانهها گزارش داد که آزادی اطلاع رسانی هرگز در جهان این چنین در تهدید نبوده است. جمهوری اسلامی ایران در این ردهبندی در میان ۱۸۰ کشور دنیا در رتبه ۱۶۵ قرار گرفته است.
شاخص سالانه سازمان گزارشگران بدون مرز که معیاری برای سنجش شدت نقض آزادی اطلاع رسانی در جهان است با ۱۴ درصد افزایش امسال به ۳۸۷۲ رسیده که از سال ۲۰۰۷ به این سو هیچگاه تا این حد افزایش نداشته است.
همچنین در نزدیک به دو سوم کشورها ناگوارتر شدن وضعیت آزادی اطلاع رسانی ثبت شده است، درحالی که کشورهایی که وضعیت آزادی اطلاع رسانی در آنها «خوب» و یا «کمابیش خوب» دانسته میشد بیش از دو درصد کاهش داشتهاند.
فنلاند که پیش از این برای ۶ سال متوالی صدرنشین آزادی رسانهها بود با دو پله سقوط به جایگاه سوم رسیده و نروژ و سوئد اول و دوم هستند.
این سازمان بینالمللی آمریکا را با دو پله سقوط در جایگاه ۴۳ نشانده و بریتانیا نیز با همین میزان سقوط به رتبه ۴۰ رسیده است.
صعود کوچک ایران؛ وضع همچنان «بسیار ناگوار»
ایران نیز اگرچه چهار پله صعود داشته اما با حضور در جایگاه ۱۶۵ در فهرست کشورهای با وضعیت «بسیار ناگوار» آزادی رسانهها قرار دارد.
گزارشگران بدون مرز مینویسد که جمهوری اسلامی ایران خودسرانه دهها روزنامهنگار و وبنگار را با اتهامهایی چون «اقدام علیه امنیت ملی» و یا حتی «فساد اخلاقی» بازداشت و زندانی میکند.
ایران همچنان یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانهای است و به دلیل شرایط بسیار ناگوار زندانها و محروم بودن زندانیان از حق درمان، روزنامهنگاران همانند سایر زندانیان عقیدتی برای ابتداییترین خواستهای خود مجبور میشوند که دست به اعتصاب غذا بزنند.
ترکمنستان، اریتره و کره شمالی سه کشور انتهای فهرست و صاحب بدترین وضعیت آزادی رسانهها هستند.