جنگ قدرت در ایران و صلح خاورمیانه در رسانه های غرب

جنگ قدرت در ایران و صلح خاورمیانه در رسانه های غرب

نگاهی داریم به تازه ترین رویدادهای ایران و خاورمیانه در روزنامه های جهان:

در حالی که در پی دیدار روز جمعه ی پرزیدنت اوباما با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، مطبوعات آمریکا، اختلاف مواضع رهبران دو کشور را زیر ذره بین گذاشته اند، روزنامه ی فرانسوی لوموند می نویسد، رهبران اتحادیه اروپا از موضع رئیس جمهوری آمریکا و تأکید وی بر مرزهای پیش از سال ۱۹۶۷ به عنوان مرز میان اسرائیل و فلسطین استقبال می کنند.

به نوشته این روزنامه فرانسوی، کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعتقاد دارد که تعیین خطوط مرزی بر اساس نقشه پیش از جنگ ۱۹۶۷، نگرانی اسرائیل را از بابت امنیت مرزی برطرف خواهد کرد.

خانم اشتون می افزاید: دیدگاههای پرزیدنت اوباما بسیار به اعضای اتحادیه ی اروپا نزدیک است.

لوموند همچنین می نویسد: «وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی روز شنبه اعلام کرده است عوامل وزارت اطلاعات در جریان عملیاتی در داخل و خارج از کشور، موفق به فروپاشی یک شبکه ی پیچیده ی "جاسوسی و خرابکاری"، و دستگیری سی نفر از اعضای آن شبکه شده اند که اطلاعات مربوط به فعالیت های اتمی، فضایی، دفاعی و بیوتکنولوژیک ایران را در اختیار سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا – سی آی ای – قرار می دادند.»

لوموند می افزاید: «از پس از انقلاب سال ۱۳۵۷، تهران همواره ایالات متحده را به فعالیت های جاسوسی و حمایت از گروه های مسلح مخالف جمهوری اسلامی متهم کرده است.»

لس آنجلس تایمز نیز با اشاره به شناسایی ۴۲ نفر دیگر در ارتباط با شبکه ی جاسوسی مورد ادعای دولت تهران می نویسد در جهان بینی پرابهام رژیم ایران، همواره "عوامل" و "جاسوسان"ی وجود دارند که در تلاش اند تا هدف های به اصطلاح والای آن رژیم را نابود کنند.

و روزنامه ی گاردین نوشته است: «احمدی نژاد در هفته ی گذشته با اظهار این که "رهبر بدون حمایت مردم دست بسته خواهد بود"، چالش قدرت با آیت الله خامنه ای را به مرحله ی تازه ای کشاند؛ چرا که زیر سؤآل بردن تقدس مقام رهبری با رویه جمهوری اسلامی کاملاً در تضاد است. احمدی نژاد از سوی دیگر، با مخالفت با درخواست اکثریت محافظه کار مجلس مبنی بر تعیین کمیته جدیدی برای نظارت بر انتخابات زمستان آینده مجلس، خود را رودرروی قوه مقننه قرار داده است.»

گاردین می نویسد: «ظاهراً احمدی نژاد در جنگ قدرت با آیت الله خامنه ای، روی حمایت مردم حساب می کند؛ ولی پشتیبانی مردم از رهبر یا رئیس جمهوری بعید می نماید. مردم ایران مدتهاست می دانند سیاست آینده ی کشور را کسی از درون رژیم اسلامی رقم نخواهد زد.»

دیهیم بهزادی، صدای آمریکا