سازمان جهانی بهداشت: ارتباط گوشت‌های فرآوری شده با سرطان ‌هم‌اندازه سیگار است

عکس تزئینی

کارشناسان سازمان جهانی بهداشت در یک تحقیق جدید که نتایج آن روز دوشنبه منتشر شد، گوشت‌های فرآوری شده را در "رده یک" و در کنار موادی مانند توتون سیگار و آزبست که شواهد کافی از ارتباط آنها با ابتلا به سرطان وجود دارد، قرار داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در گزارش آژانس بین‌المللی تحقیق در مورد سرطان - نهاد وابسته به سازمان جهانی بهداشت - گفته شده است که مصرف روزانه ۵۰ گرم فرآورده های گوشتی مانند سوسیس، کالباس و بیکن، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۱۸ درصد افزایش دهد.

به گفته متخصصان سازمان جهانی بهداشت "شواهد اندکی" در سرطان‌زا بودن خود گوشت قرمز در دسترس است و از این رو آن را در رده دوم و در کنار موادی که "ممکن است" سرطان‌زا باشند قرار داده‌اند. این گزارش در عین حال می‌گوید گوشت قرمز منبع آهن، روی و ویتامین ب۱۲ است و ارزش غذایی بالایی دارد.

برای تهیه گوشت‌های فرآوری شده از روش‌های مختلفی مانند دودی کردن و ترکیب با مواد افزودنی گوناگون برای تغییر مزه آنها، و همچنین اضافه کردن مواد نگهدارنده برای طولانی‌تر کردن مدت مصرف آنها استفاده می‌شود و گفته می‌شود اینها هستند که خطر ابتلا به سرطان را بالا می‌برند.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید نتایج این پژوهش با هدف کمک به کشورهای مختلف برای ارایه توصیه‌های درست بهداشتی و غذایی به شهروندان خود منتشر شده است.

به گزارش رویترز، این در حالی است که شرکت‌های فعال در حوزه فرآورده‌های گوشتی، یافته‌های این پژوهش را "ساده‌انگارانه" خوانده و گفته‌اند این گزارش چیز زیادی به توصیه‌های پیشین در مورد خطر استفاده زیاد از این مواد خوراکی اضافه نمی‌کند.