سازمان پزشکان بدون مرز هشدار داد که تلاشها مهار برای بیماری کشنده ابولا در حال شکست خوردن است.
سازمان پزشکان بدون مرز با انتشار بیانیهای، ضمن انتقاد از رهبران کشورهای جهان به خاطر واکنش ناکافی به شیوع بیماری ابولا، از دولتها خواست تا با فرستادن تیمهای پزشکی نظامی و استفاده از امکاناتی که در اختیار ارتش خود دارند، به مبارزه با این بیماری بپردازند.
بیماری واگیردار ابولا که ابتدا شش ماه پیش در کشور گینه در غرب آفریقا شایع شد، به کشورهای سیرالئون و لیبریا نیز سرایت کردهاست. از هنگام شیوع این بیماری تا کنون بیش از یک هزار و ۵۵۰ نفر جان خود را از دست داده و ۳ هزار نفر دیگر نیز به ویروس این بیماری مبتلا شدهاند. این در حالیست که سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که شمار مبتلایان میتواند به بیش از۲۰هزار نفر نیز برسد.
رئیس سازمان پزشکان بدون مرز، در یک سخنرانی در سازمان ملل متحد در نیویورک اعلام کرد که درخواستهای کمک برای مقابله با ابولا همگی نادیده گرفته شدند. دکتر جو آن لیو، با اعلام اینکه تلاشها برای مهار این بیماری مرگبار در حال شکست خوردن است، خواستار اعزام هر چه سریعتر گروههای توانمند در مقابله با این فاجعه بیولوژیک شد.
به گفته او، بیمارستانهای صحرایی مجهز به بخشهای قرنطینه، کادرهای مجرب پزشکی و پشتیبانی هوایی برای انتقال بیماران و پزشکان در منطقه غرب آفریقا، مهمترین نیازها برای مبارزه با ابولا هستند. رئیس این سازمان خیریه بینالمللی معتقد است که کشورهایی که این ظرفیتها را دارا هستند، در قبال این فاجعه، مسئولیت انسانی دارند.
در شرایط کنونی شیوع فعلی ویروس ابولا، نرخ مرگ و میر ناشی از آن حدود ۵۵ درصد است. تاکنون هیچ واکسن یا درمانی برای ابولا کشف نشده است.
پیشتر، مارگارت چان، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت گفته بود که ابولا به تهدیدی جهانی بدل شده که اقدام قاطع جهانی در همبستگی با کشورهای آسیب دیده را میطلبد. به گفته او، برای توقف این بیماری، واکنشی سریع، قاطع و فراگیر لازم است.