روز جهانی محیط زیست: صدایتان را بالا برید نه آب دریاها را

پنجم ژوئن برابر با پانزدهم خرداد روز جهانی محیط زیست است. سازمان ملل متحد امسال با شعار «صدایتان را بالا برید نه سطح دریاها را» به مقابله با چالش های جدی محیط زیستی جهان رفته است.

باربادوس، از جزایر دریای کاراییب، که بر اثر افزایش سطح آبهای آزاد در خطر غرق شدن است، امسال میزبان روز جهانی محیط زیست است.

در پاسخ به فراخوان سازمان ملل متحد برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی و مقابله با افزایش نگران کننده سطح آبهای آزاد جهان، نه تنها دولتها و سازمان های مردمی حامی محیط زیست، بلکه شماری از هنرمندان، ستارگان سینما و ورزشکاران برجسته جهان نیز امسال به این کارزار پیوسته و بعنوان سفیران محیط زیستی این نهاد در تلاش اند تا توجه جهانيان را به این مشکل جهانی جلب کنند.

این سفیران حسن نیت سازمان ملل برآنند تا افکار عمومی با این واقعیت بیش از پيش آشنا شود که ما، شهروندان دوران مدرن، مقوله حفظ محیط زیست را باید بعنوان یکی از تعهدات اصلی خود به زندگی روزمره مان وارد کنیم و این مهم را از خود، و محیط خود آغاز کنیم تا شاهد خاموش آسیب های جدی محیط زیست نباشیم.

کارشناسان سازمان ملل می گویند افزایش نگران کننده سطح آبهای آزاد تهدیدی جدی برای شهرهای ساحلی همه کشورهای جهان است. از این رو، این سازمان خطاب به مردم جهان می گوید صدای اعتراضات را بالا ببرید تا دولتها و قانون گذاران در سراسر جهان در پی اقدامی جدی برای مبارزه با آلاینده های شیمیایی انباشته در جو زمین باشند.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، در پیام خود به این مناسبت گفت بیش از ۶۳ میلیون شهروند ساکن جزایر کوچک در جهان هم اینک در آستانه جابجایی اجباری زادگاه خود هستند.

به گفته بان کی مون این کوچ اجباری به نابودی فرهنگ دیرین ساکنان این جزایر منجر خواهد شد.

باربادوس، از زیباترین جزایر دریای کاراییب، یکی از این جزایر مورد تهدید ناشی از افزایش سطح آب دریاهای جهان است. به همین دليل، برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد امسال این جزیره را بعنوان میزبان برگزاری روز جهانی محیط زیست برگزیده است. جزیره ای که دولتمردان و مردمش همه تلاش خود را طی بیست سال گذشته بکار گرفته اند تا این جزیره را به جایگاهی برسانند که امروزه بعنوان کشور پیشتاز زیست بوم پاک شده و سبز در جهان شده است.

کریستینا فیگورس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، در کنوانسیون جهانی تغییرات آب و هوایی نیز گفته است راه ما روشن است. اقتصادهای مبتنی بر انرژی پاک رشته ای سودآور و بدون آلودگی است که تندرستی انسان ها، حفظ پاکیزگی آبها و پایداری منابع را نیز در پی دارد.

سازمان ملل متحد معتقد است زمان آن فرارسیده که همه دولتها از جمله چین، هند و آمریکا بیش از پيش برای کاهش آلاینده های شیمیایی جو زمین تلاش کنند. باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، در پاسخ به این درخواست، برنامه کاهش جدی آلاینده های شیمیایی و نوسازی صنایع آمریکا را اعلام کرده است.