جامعه جهانی بهائی با صدور بیانیهای به تخریب قبر بیش از ۳۰ تن از شهروندان بهائی که در یک گور دستهجمعی در گورستان خاوران تهران دفن شده بودند، واکنش نشان داد و خواستار متوقف شدن پاکسازی فرهنگی جامعه بهائی از سوی جمهوری اسلامی شد.
در بیانیهای که روز سه شنبه ۱۵ اسفند، منتشر شد، تاکید شده است که حکومت ایران بار دیگر به سراغ درگذشتگان بهائی رفته و همان محلی را که در دو سال اخیر برای «دفن اجباری» متوفیان بهائی استفاده میکرد، با بولدوزر صاف و قبور جدید بیش از ۳۰ درگذشته بهائی در گورستان جمعی خاوران را تخریب کرده است.
بیانیه جامعه بهائیان تاکید کرد که هتک حرمت قبور یک جنبه دائمی از کارزار ۴۵ ساله جمهوری اسلامی برای سرکوب سیستماتیک بهائیان است.
برهمین اساس، اعلام شد که اقدامات تازه جمهوری اسلامی در آرامستان بهائیان، گواه حمله بی سابقه و غیر انسانی به جامعه بهائی در ایران است.
در همین رابطه سیمین فهندژ، نماینده جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل در ژنو، گفت: «این اقدام حکومت یک پاکسازی فرهنگی از طریق تخریب قبور و آرمستانها با هدف محو هویت بهائی از اذهان مردم ایران است .»
همچنین ببینید: دهها فعال سیاسی و مدنی اقدامات «حکومت ولایی» در محرومکردن بهائیان ایران از «حقوق اولیه» را محکوم کردندجمهوری اسلامی برخورد با بهائیان را در سال های اخیر شدت بخشیده است. بازداشت، زندان، تخریب اموال، ممنوعیت از خدمات اجتماعی، مصادره اموال و تخریب قبور بخشی از رفتار سیستماتیک علیه این اقلیت مذهبی در ایران است.
برهمین اساس، حدود ۱۵۰ تن از کنشگران سیاسی و مدنی روز ۱۲ دی ماه در بیانیهای موج بازداشتها علیه بهائیان در ایران و «محرومیت آنها از حقوق اولیه انسانی و مدنیشان» به وسیله جمهوری اسلامی را محکوم کردند و خواستار پایان گرفتن «این شرمساری تاریخی» شدند.
امضاکنندگان بیانیه خواست مشترک خود را «پایان یافتن حکومت دینی و جدایی دین و دولت » اعلام کردند و تشکیل «حکومتی دموکراتیک و سکولار» را زمینهساز تلاش برای «توسعه همه جانبه ایران و تحقق آزادی و عدالت و دموکراسی و رفع همه انواع تبعیض در جامعه» دانستند.
جامعه جهانی بهائی نیز روز ۱۴ آذر در بیانیهای، با انتقاد از تشدید برخوردهای جمهوری اسلامی با شهروندان بهائی در ایران اعلام کرده بود که «یورشهای خشن و توهینآمیز به منازل بهائیان، بازداشتها و محاکمههای ناعادلانه به اتهامات واهی علیه بهائیان افزایش یافته است.»
این تشکل بهائیان همچنین درباره «محرومیت از تحصیل و سلب حق تدفین، افزایش موارد سرقت دولتی، مصادره اموال و گسترش نفرت پراکنی علیه بهائیان» ابراز نگرانی کرده بود.
سخنگوی جامعه جهانی بهائی نیز روز چهارم آذر در گفتگو با صدای آمریکا، سیاست «شاکیسازی» از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی علیه شماری از شهروندان بهائی زندانی را دلیلی بر فقدان مدرک علیه بازداشتشدگان ارزیابی کرده بود.
فرهاد ثابتان همچنین تلاش حکومت جمهوری اسلامی برای «برانگیختن هموطنان ایرانی علیه بهائیان» را نشانه «استیصال در ارائه مدرک و شاهد» و حربهای برای «توجیه حملات» جمهوری اسلامی علیه شهروندان بهائی ذکر کرد.
در ماههای اخیر و با شدت گرفتن برخوردها، وبسایت هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در گزارشی ضمن اعلام هویت ۴۰ شهروند بهائی بازداشت شده، فهرست اسامی ۶۶ شهروند بهائی دیگر را که منزل شان در طول دو ماه گذشته تفتیش شده است، منتشر کرده است.
پیشتر جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، نیز در نشست سازمان ملل در نیویورک از «افزایش قابل توجه» آزار و اذیت بهائیان در ایران انتقاد کرده بود.