گزارشها از ایران حاکی از ادامه اعتراضهای کارگران در جنوب ایران در روز سهشنبه ۱۳ آذر است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، کارگران معترض پارسجنوبی در عسلویه که همراه با خانوادههای خود در ادامه «سهشنبههای اعتراضی» در مقابل دفتر مجموعه پارس جنوبی تجمع کرده بودند، تا پایان این هفته برای «شنیدن صدای کارگران» مهلت دادند.
علیرضا میرغفاری، رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی کارگران پالایشگاههای پارس جنوبی، در این تجمع اعلام کرد که در صورت شنیده نشدن «صدای مطالبات و خواستههای کارگران»، اعتراضات آنها به شکل مسالمتآمیز، دوباره در سهشنبه هر هفته ادامه خواهد داشت.
وی افزود: تاکنون هیچکدام از خواستههای مطرح شده از سوی کارگران توسط مدیران مجموعه پارس جنوبی پیگیری و اجرا نشده است.
همچنین ببینید: تجمع ۳ هزار کارگر در پارس جنوبی؛ اعتراضات صنفی در ایران ادامه داردمطالبه اصلی کارگران پالایشگاههای گاز پارس جنوبی، اجرای نظام همسان دستمزد با نیروهای رسمی است.
علیرضا میرغفاری در این مورد گفت: «شدت کار و آسیبهای ناشی از کار و عنوان شغلی هر فرد باید مشخص شود و فرد هرچند از سایر مزایای نیروهای رسمی برخوردار نیست اما چون کار مشابه نیروی رسمی انجام میدهد، حداقل باید مطابق دریافتی آنان حقوق بگیرد.»
او در مورد وضعیت رانندگان مجتمع گاز پارسجنوبی گفت: آنها «وضعیت نابهسامان و وخیمی» دارند، به طوری که حقوقشان با داشتن بیش از یک دهه سابقه کار، حدود ۱۲ میلیون تومان است و مشمول قانون کار هم نیستند، و رانندگان غیرمالک خودروهای استیجاری نیز باید مشمول این طرح بشوند.»
همچنین به گزارش خبرگزاری ایلنا و شماری از کانالهای تلگرامی کارگری، کارگران «ارکان ثالث» (پیمانکاری) پالایشگاه گاز جم در استان بوشهر در اعتراض به «تبعیض و بیعدالتی مزدی» اعتصاب و تجمع کردند.
به نوشته ایلنا، کارگران با تجمع در مقابل درب ورودی ساختمان اداری این پالایشگاه خواستار «حذف شرکتهای پیمانکاری، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، اجرای طرح اقماری، همسانسازی حقوق و دستمزد و استفاده از مزایای رفاهی و مناسبتی» شدند.
این اعتصاب و تجمع اعتراضی از حمایت شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث) و شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت برخوردار شد.
در این حال، کانال تلگرانی کارگاه خبر داد که پس از پایان این تجمع، تعدادی از کارگران پالایشگاه گاز جم به اتهام «تصویربرداری» از اعتراض همکاران خود به واحد حراست این پالایشگاه احضار شدند.
در سالیان گذشته، همزمان با گسترش اعتراضهای کارگری و صنفی در ایران، نهادهای امنیتی از جمله حراست کارخانهها و شرکتها مانع انعکاس اعتراضات آنها میشوند.
علاوه بر این، گزارشهای زیادی در مورد اخراج کارگران از محل کار و یا برخوردهای امنیتی و قضایی با کارگران معترض منتشر شده است.
بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران، اعتصاب در ایران ممنوع است. این موضوع همواره اعتراض فعالان و تشکلهای کارگری در ایران و نیز اتحادیهها و سندیکاها در جهان را به همراه داشته است.