ادامه افزایش قیمت کالاهای مصرفی در ایران؛ محصولات لبنی ۲۵ درصد گران‌تر می‌شوند

در روزهای اخیر، اعلام شد که قیمت هر کیلوگرم شیر خام ۲۰ درصد افزایش می‌یابد.

رئیس هیات مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی روز سه‌شنبه ۲۷ شهریور از افزایش ۲۵ درصدی قیمت محصولات لبنی به‌دلیل افزایش ۲۰ درصدی قیمت شیر خام خبر داد.

با این حال، علی‌احسان ظفری هشدار داد که گران‌تر شدن محصولات لبنی نه‌تنها سودی برای تولیدکنندگان ندارد، بلکه به کاهش مصرف و در نتیجه، کاهش تولید و سوددهی منجر می‌شود.

آقای ظفری افزود اگر این افزایش قیمت‌ها ادامه یابد، مصرف لبنیات در میان مردم کاهش خواهد یافت.

او با اشاره به این‌که راه‌حل جلوگیری از این افزایش قیمت را «اختصاص رایانه دولتی» می‌داند، گفت که «هنوز مصوبه مربوط به این موضوع به‌طور رسمی توسط دولت ابلاغ نشده است.»

رئیس هیات مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی با اشاره به محصولاتی که با بیشترین افزایش قیمت مواجه خواهند شد، افزود که «محصولاتی مانند پنیر بیشترین افزایش قیمت را تجربه خواهند کرد.»

وی تاکید کرد که «دولت باید ابتدا فکری به حال توقف روند افزایشی قیمت لبنیات کند» و اضافه کرد که در این شرایط چاره‌ای جز اختصاص یارانه به تولیدکننده‌های لبنی وجود ندارد.

پیش از این نیز قیمت نان در روزها و هفته‌های اخیر در برخی استان‌های ایران تا ۶۶ درصد افزایش یافته است. در این ارتباط، افزایش قیمت نان در تهران باعث افزایش اعتراض‌ها شده است.

در این ارتباط، فرامرز توفیقی، فعال کارگری، روز ۱۹ شهریور به خبرگزاری ایلنا گفت: «گرانی‌های گاه و بیگاهِ مولفه‌های تاثیرگذار در سبد معیشت خانوار، چه با تکذیب مسئولان چه با تایید آن‌ها، دیگر یک روند عادی شده است» و افزود: «معمولاً در نیمه دوم هر سال این جهش‌های قیمتی را داریم.»

او با اشاره به این موضوع که «در حوزه مواد غذایی، سه کالای استراتژیک روغن، قند و شکر و نان داریم» اضافه کرد: «آنقدر ساده با نان، این کالای استراتژیک، برخورد می‌کنند که گویا نمی‌دانند تاثیر گرانی آن در سفره‌های مردم چیست.»

فرامرز توفیقی افزود: «آیا نمی‌دانند سایر کالاهای سبد خوراکی مردم به شدت گران شده و فرودستان به اجبار به نان روی آورده‌اند؟! گرانی نان دوباره یک سقوط معیشتی‌ست.»

در این حال، در ادامه آنچه مسعود پزشکیان، مشاورن اقتصادی و برخی از وزیرانش «جراحی اقتصادی» و یا دادن «داروی تلخ» به مردم توصیف کرده‌اند، احتمال افزایش قیمت حامل‌]ای انرژی به ویژه بنزین وجود دارد.

برخی از کارشناسان اقتصادی نیز پیش‌بینی می‌کنند که افزایش قیمت آب و برق در راه است، هرچند فعلاً وزارت نیرو این موضوع را رسماً تأیید نکرده اما افزایش‌های غیرمستقیم از طریق قبض‌ها اعمال شده است.