سازمان بهداشت جهانی: سوخت مورد‌ نیاز بیمارستان‌های رفح سه روز دیگر تمام می‌شود

بیمارستانی در رفح.

سازمان بهداشت جهانی روز پنجشنبه اعلام کرد تنها به اندازه سه روز سوخت برای عملیات پزشکی خود در جنوب غزه در اختیار دارد، و کمبود سوخت یکی از سه بیمارستان باقی‌مانده در شهر رفح را مجبور به‌تعطیلی کرده است.

به گزارش آسوشیتدپرس، گذرگاه مرزی رفح با مصر از بامداد روز سه شنبه که ارتش اسرائیل کنترل طرف فلسطینی را به‌دست گرفت و مانع از ورود کمک‌های بشردوستانه ضروری شد، بسته شده است.

همچنین به گفته سازمان ملل، شمال غزه در حال حاضر در وضعیت «قحطی تمام عیار» است.

اسرائیل اعلام کرد که گذرگاه کرم شالوم، را به عنوان مسیر جایگزین ورود کمک‌ها، در اوایل روز چهارشنبه بازگشایی کرد.

این در حالی است که مقامات سازمان ملل اعلام کردند که هیچ کمکی وارد غزه نشده است و به دلیل درگیری های ادامه‌دار، هیچ کس از طرف فلسطینی آن را دریافت نمی‌کند.

ارتش اسرائيل ویدیویی را در این روز منتشر کرد که ورود کمک‌ها به غزه از طریق گذرگاه کرم شالوم را نشان می‌دهد.

گذرگاه کرم شالوم بین غزه و اسرائیل در پی یک حمله راکتی به نزدیکی آن و کشته شدن چهار سرباز اسرائیلی، برای مدت چند روز بسته بود.

کاخ سفید پیشتر از وعده نتانیاهو به بایدن برای بازگشایی این گذرگاه برای عبور کمک‌های انسانی خبر داده بود.

گذرگاه رفح با مصر و گذرگاه کرم شالوم با اسرائیل، نقاط مهمی برای ورود غذا، دارو، و سایر تدارکات هستند که جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه وابسته به آن است.

این دو گذرگاه دست‌کم در دو روز گذشته بسته بوده‌اند، اگرچه گذرگاه کوچکتر ایرز (بیت حانون) بین اسرائیل و شمال غزه همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

سازمان بهداشت جهانی می گوید حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در رفح پناه گرفته‌اند و بیش از نیمی از آنها کودک هستند. بسیاری از آنها مناطق دیگر جنگی غزه به رفح رفته‌اند.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر (۷ اکتبر) چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان، چنین حمله‌ای را تکرار خواهند کرد.

اسرائیل بارها حماس را به استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی متهم کرده است.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.