دانشجویان معترض به جنگ در غزه در تعدادی از دانشگاههای آمریکا روز شنبه هشتم اردیبهشت، اعلام کردند به اعتراضهای خود ادامه خواهند داد. این در شرایطی است که اساتید برخی از این دانشگاهها از روسای این دانشگاهها به دلیل آنچه فراخواندن پلیس برای برچیدن چادرهای معترضان در محوطه این مراکز نامیدند، انتقاد کردهاند.
به گزارش وب سایت بخش انگلیسی صدای آمریکا، تجمعات ضد اسرائیلی دانشجویان از دانشگاه کلمبیا در روز ۳۰ فروردین آغاز شد.
در این ارتباط، مینوش شفیق، رئیس دانشگاه کلمبیا، با انتقادهای زیادی به دلیل عملکردش در برخورد با معترضان مواجه است. گزارش کمیته اجرایی این دانشگاه، که نماینده اعضای هیئت علمی آن است، نشان میدهد که او و مقامات ارشد دانشگاه «اقدامات و تصمیمهایی را اتخاذ کردند که به دانشگاه کلمبیا آسیب رسانده است»، از جمله آنچه تماس با پلیس و اجازه بازداشت دانشجویان بدون مشورت با اساتید، ارائه اطلاعات نادرست و تعلیق دانشجویان معترض و استخدام کارآگاهان خصوصی نامیده شده است.
یکی از اساتید رشته فلسفه در این دانشگاه گفت: ما اعتماد به رئیس دانشگاه را برای رهبری این نهاد آموزشی به طور کامل از دست دادهایم.
همچنین ببینید: آمریکا: تا زمانی که اقدامات تظاهرکنندگان توهینآمیز نباشد، مشکلی با ابراز نظر آنها نداریمبر اساس این گزارش، مسئولین دانشگاه کلمبیا پس از انتقادها، مسیر مذاکره با معترضان را پیش گرفتند و روز جمعه هفتم اردیبهشت، قطعنامهای را برای تشکیل یک کارگروه تصویب کردند که عملکرد دانشگاه را به دلیل فراخواندن پلیس که منجر به دستگیری بیش از یک صد تن شد، بررسی کند.
اگرچه دانشگاه کلمبیا بارها ضربالاجلهایی را برای برچیدن چادرهای معترضان تعیین کرده و سپس از آنها عقبنشینی کرده است اما جمعه شب در ایمیلی به دانشجویان گفت که فراخوان برای بازگشت پلیس «در این مقطع» غیرسازنده خواهد بود و آنها امیدوارند که مذاکرات برای برچیدن چادرهای معترضان به نتایج مطلوب منجر شود.
از سوی دیگر، کیمانی جیمز، دانشجوی معترض در این دانشگاه که سخنگوی چادرهاهای حامیان فلسطینی است روز جمعه از اظهاراتش که چند ماه پیش در یک ویدیوی آنلاین منتشر کرده بود عقب نشینی کرد. او در این ویدیو گفته بود «صهیونیستها لیاقت زندگی را ندارند» و «مردم باید قدردان باشند که او آنها را نکشته است.»
او روز جمعه از ورود به این دانشگاه محروم شد.
بسیاری از دانشجویان یهودی میگویند که اعتراضها به جنگ به بلندگویی برای یهودستیزی تبدیل شده و آنها را از پا گذاشتن در محوطه دانشگاه ترسانده است.
تصمیمها برای فراخوانی مجریان قانون به صحن دانشگاهها که منجر به دستگیری بیش از ۵۰۰ تن در دانشگاهها شده است، اعضای هیئت علمی در دانشگاههای کالیفرنیا، جورجیا و تگزاس را بر آن داشت تا به روسای خود رای بیاعتمادی بدهند که جنبه نمادین دارد، بدون اینکه قدرت برکناری آنها را داشته باشند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت تظاهرات در دانشگاههای آمریکا به دلیل جنگ اسرائیل و حماس نشانه قدرت دموکراسی آمریکایی است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز جمعه گفت تظاهرات در دانشگاههای آمریکا به دلیل جنگ اسرائیل و حماس نشانه قدرت دموکراسی آمریکایی است، اما از آنچه او «سکوت» در مورد عملکرد گروه شبهنظامی حماس در این اعتراضها نامید انتقاد کرد.
او در یک کنفرانس خبری در چین در پاسخ به سئوالی در باره این اعتراضها گفت که درک میکند این جنگ «احساسات پرشوری» را برانگیخته است و دولت بایدن تمام تلاش خود را برای توقف جنگ انجام میدهد.
اما او توصیه کرد که منتقدان باید خشم خود را بر شبهنظامیان حماس متمرکز کنند که با حمله ۱۵ مهر به جنوب اسرائیل که در آن حدود ۱۲۰۰ تن کشته و بیش از ۲۵۰ تن به گروگان گرفته شدند، آتش جنگ را روشن کردند.
بلینکن گفت در این اعتراضها «آن چنان در مورد حماس سکوت شده است که گویی حتی بخشی از ماجرا نیست.»
گروه حماس که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد از سوی ایالات متحده، اسرائیل، اتحادیه اروپا، بریتانیا، ژاپن، کانادا و شمار دیگری از کشورهای جهان در فهرست سازمان های تروریستی قرار گرفته است.