رهبران کشورهای غرب آفریقا برای مداخله نظامی احتمالی در نیجر برنامه‌ریزی کرده‌اند

ژنرال عبدالرحمن تیلنی، رهبر کودتا در نیجر. ۲۸ ژوئیه ۲۰۲۳.

یکی از مقام‌های جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکواس) روز جمعه سیزدهم مرداد، گفت: وزرای دفاع کشورهای غرب آفریقا، برنامه‌ای برای مداخله نظامی احتمالی برای ساقط کردن حکومت نظامی در نیجر، از جمله نحوه اعزام نیروهای نظامی و زمان‌بندی استقرار آنها تهیه کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، عبدالفتاو موسی، کمیسر این جامعه در امور صلح، سیاسی و امنیتی، گفت که «اکواس» زمان و مکان مداخله نظامی را به کودتاچیان در نیجر فاش نخواهد کرد.

او افزود که تصمیم‌گیری در این مورد از سوی سران کشورهای غرب آفریقا اتخاذ خواهد شد.

عبدالفتاو موسی که در پایان یک نشست سه روزه در نیجریه سخن می‌گفت، اشاره کرد: «همه عواملی که برای مداخله احتمالی لازم هستند؛ از جمله منابع مورد نیاز، نحوه و زمان استقرار نیرو بررسی شده‌اند.»

جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا تحریم‌هایی را علیه نیجر اعمال کرده و گفته است که اگر رهبران کودتا تا روز یکشنبه چهاردهم مرداد، قدرت را به محمد بازوم، رئیس جمهوری منتخب این کشور، باز نگردانند، می‌تواند مجوز استفاده از زور را صادر کند.

این بلوک با ۱۵ عضو با هدف یافتن «راه‌حلی دوستانه» روز پنجشنبه یازدهم مرداد، هیئتی را به نیجر فرستاد اما یک منبع آگاه گفت که ملاقات با نمایندگان حکومت نظامی در فرودگاه پایتخت نیجر هیچ دستاوردی نداشت.

کمیسر امور صلح، سیاسی و امنیتی در جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا گفت: «ما می‌خواهیم دیپلماسی کارساز باشد و می‌خواهیم این پیام به وضوح به کودتاچیان منتقل شود که به آنها فرصت می‌دهیم تا کاری را که انجام داده‌اند، برگردانند.»