گزارش‌ها از احتمال اعدام محمدجواد وفایی‌ثانی؛ بابک پاک‌نیا: حکم ابلاغ نشده است

محمد جواد وفایی ثانی، بوکسور اهل مشهد که به اعدام محکوم شده است.

در پی ابراز نگرانی‌ها از احتمال اجرای حکم اعدام محمدجواد وفایی ثانی، زندانی سیاسی، وکیل او بابک پاک‌نیا اعلام کرد که «فعلا حکم به من یا همکارم ابلاغ نشده» است.

بابک پاکنیا، وکیل محمدجواد وفایی ثانی، پنج‌شنبه ۲۹ تیر با اعلام این که حکمی به او یا وکیل دیگر این زندانی سیاسی ابلاغ نشده، در توییتر نوشت که در صورت ابلاغ هم «ظرف ۲۰ روز قابل اعتراض در دیوان عالی کشور خواهد بود.»

محمدجواد وفایی ثانی، متولد سال ۱۳۷۴، ۱۸ بهمن ۱۳۹۸ در مشهد بازداشت و به «افساد فی‌الأرض» از طریق «تحریق و تخریب اماکن خاص از جمله ساختمان تعزیرات حکومتی» متهم شد، اتهامی که این زندانی سیاسی آن را رد کرده است.

او همچنین به «شرکت در اعتراضات آبان ۹۸ و اعتراض به سرنگونی هواپیمای اوکراینی و تبلیغ علیه نظام» متهم شده است.

به گفته وکیل وفایی ثانی، شعبه چهارم دادگاه انقلاب اسلامی مشهد «حکم اعدام صادر کرده بود» اما در پی «فرجام‌خواهی» حکم دادگاه بدوی «نقض» شده و برای رسیدگی مجدد به شعبه دوم دادگاه انقلاب فرستاده شده است.

این حقوقدان افزوده است: «اگر شعبه هم‌عرض به مجازات اعدام اصرار کند، مجددا قابل اعتراض در دیوان عالی کشور است.»


بر اساس برخی گزارش‌ها، مقامات زندان وکیل‌آباد مشهد محمدجواد وفایی ثانی، زندانی سیاسی ۲۷ ساله محکوم به اعدام را چهارشنبه ۲۸ تیر از بند خارج کرده و به سلول انفرادی برده‌اند.

پیش از این، آرش صادقی، مدافع حقوق بشر، در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا از سازمان‌های حقوق بشری خواسته بود «قبل از این که دیر شود» برای لغو «احکام ناعادلانه» از جمله اعدام برای محمدجواد وفایی ثانی که به گفته او از «دادرسی عادلانه»‌ نیز برخوردار نبوده، به جمهوری اسلامی فشار بیاورند.

همچنین ببینید: آرش صادقی به صدای آمریکا: سازمان‌های حقوق بشری به حکم اعدام محمدجواد وفایی واکنش نشان دهند

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرده که قوه‌ قضائیه جمهوری اسلامی در ۱۰ سال گذشته نزدیک به پنج هزار ایرانی را اعدام کرده که از این میان بیش از ۴۰ نفر کودک و زیر سن قانونی بوده‌اند.

همچنین ببینید: گزارش یک نهاد حقوق بشری از حدود پنج هزار اعدام در ده سال گذشته در ایران

مقامات جمهوری اسلامی در ماه‌های گذشته دست‌کم ۹ تن را در ارتباط با اعتراضات سراسری در ایران اعدام کرده‌اند و ده‌ها معترض همچنان در خطر اعدام قرار دارند.

همچنین ببینید: دو نفر در ارتباط با پرونده «حمله به شاهچراغ» در ملاعام اعدام شدند