نیروی دریایی ایالات متحده روز دوشنبه، ۱۱ دی، اعلام کرد به ماموریت ناو هواپیمابر هستهای جرالد آر. فورد، جدیدترین ناو نیروی دریایی آمریکا با بیش از چهار هزار پرسنل و هشت اسکادران هواپیما پایان میدهد.
نیروی دریایی آمریکا در بیانیه ای گفت: «بلافاصله پس از حمله وحشیانه حماس به اسرائیل، دستور اعزام گروه ضربتی یواساس جرالد آر. فورد به شرق مدیترانه داده شد تا به بازدارندگی و موقعیت دفاعی منطقهای ما کمک کند.»
با حملات ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که دستکم ۱۲۰۰ کشته بر جای گذاشت و حدود ۲۴۰ نفر به اسارات در آمدند، اسرائیل با فراخوان برای ریشهکن کردن این گروه مورد حماست جمهوری اسلامی، غزه را هدف حملات همه جانبه هوایی، دریایی و زمینی قرار داد.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را یک سازمان تروریستی معرفی کردهاند.
لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، روز چهارشنبه ۲۹ آذر در جریان بازدید از ناو هواپیمابر «جرالد آر. فورد» از خدمه این ناو برای کمک به جلوگیری از گسترش درگیری فراتر از جنگ اسرائیل و حماس تقدیر کرد.
آستین در سخنانی گفت: «این ناو و خدمه آن تاریخ را میسازند. گاهی بزرگترین دستآورد ما جلوگیری از وقوع شر است. و در لحظه تنشهای بزرگ در منطقه، همه شما عامل اصلی جلوگیری از یک درگیری منطقهای گستردهتر بودهاید.» وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد یکی از هدفهای ایالات متحده این است که «اطمینان حاصل کنیم بحران غزه به یک درگیری منطقهای تبدیل نمیشود و من فکر میکنم که در مدیریت آن به خوبی عمل کردهایم.»
وزیر دفاع ایالات متحده، سه بار استقرار فورد را تمدید کرده بود به این امید که حضور آن بتواند جمهوری اسلامی و گروه های نیابتی آن را، به ویژه حزب الله لبنان از حمله به اسرائیل باز دارد.
نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه هدف حملات پهپادی و موشکی شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی بودهاند. حوثیهای همسو با جمهوری اسلامی در یمن نیز با حملات موشکی و پهپادی به نفتکشهای تجاری و کشتیهای باربری در دریای سرخ، تجارت جهانی را مختل کردهاند.
وزارت دفاع ایالات متحده در بیانیهای گفت: «پنتاگون برای بازدارنگی هر بازیگر دولتی یا غیردولتی از گسترش بحران فراتر از غزه به استفاده از موقعیت نیروی جمعی خود در منطقه ادامه خواهد داد.»
ناو فورد به پایگاه اصلی خود در ویرجینیا باز خواهد گشت.