چطور شما می‌توانید لپ‌تاپ بی‌استفاده خودتان را در اختیار پیکار با ویروس کرونا قرار دهید

آزمایشگاه پندا در دانشگاه استانفورد، پروژه «تاشدگی در منزل»

دانشمندان با استفاده از قدرت پردازش رایانه‌های شخصی، روند تاشدگی پروتئین‌های ویروس جدید کرونا را بررسی می‌کنند تا از طریق آن بتوانند ساختار شیمیائی داروهای بالقوه موثر را طراحی کنند.

حتی وقتی رایانه یا لپ‌تاپ شما بی‌کار کناری افتاده، شما می‌توانید آن را در اختیار تلاش بشر برای رهایی از ویروس کرونا، قرار دهید.

پروژه‌ای که چنین کاری را میسر می‌کند، «تاشدگی در خانه» (به انگلیسی: folding@home) نام دارد که هدف آن، دست یافتن به درمانی برای بیماری «کووید-۱۹» از طریق مطالعه میلیون‌ها پیوند یا تاشدگی پروتئین‌ها است.

شما می‌توانید با منتقل کردن قدرت پردازش رایانه خود به پژوهشگران به انجام این تحقیق کمک کنید. برای این کار کافی است برنامه‌ای که به همین منظور طراحی شده است را روی رایانه خود نصب کنید. این برنامه رایانه شما را به بخشی از یک «اَبَر رایانه» تبدیل می‌کند.

تاشدگی به چه معنی است؟‌

تاشدگی، یک فرآیند فیزیکی است که سازوکار آن هنوز برای بشر ناشناخته است. در این روند، زنجیره‌های اسید امینه، که بی‌شکل و پراکنده هستند، به تدریج ساختارهای سه‌بعدی مشخص با ماموریت‌های شیمیایی خاص خود را پیدا می‌کنند. اطلاعات لازم برای تاخوردن پروتئین، در توالی اسید امینه‌های آن نهفته است.

از طریق درک بهتر روند تاشدن پروتئین‌های ویروس جدید کرونا، دانشمندان ساختار مولکولی داروهای بالقوه موثر روی آن پروتئین‌ خاص را طراحی می‌کنند.

«تاشدگی در خانه» یک پروژه رایانه‌ای است که روی روند پیوند یا گره خوردن پروتئین‌های مولد انواع بیماری‌ها، مطالعه می کند. مرکز مبارزه با سرطان «اسلون کترینگ» نیویورک، و دانشگاه‌های «واشنگتن»، «تمپل»، «نوتردام»، «ویرجینیا»‌، «استکهلم»، و «کلرادو» از جمله شرکای این پروژه علمی هستند.

این پروژه از حمایت شرکت‌های بزرگی مثل «اینتل»، «گوگل»، و «ان ویدیا» برخوردار است.