بسیاری از شهرهای آمریکا و چندين شهر در اروپا، از جمله لندن و برلين صحنۀ تظاهرات و راهپيمايی زنان برای کسب حقوق برابر و اعتراض به آزارهای جنسی بود.
راهپیمایی امسال زندان که روز شنبه ۳۰ دی در سالگرد راهپیمایی سال گذشته صورت گرفت، در سايه جنبش گستردۀ ضد آزار جنسی زنان موسوم به “Me Too” یا من هم همینطور و اصلاح قانون مهاجرتی آمريکا برگزار شد.
در واشنگتن دی سی، پايتخت آمریکا، تظاهرات زنان عمدتا در مقابل کاخ سفيد و اطراف برج يادبود شهر تمرکز داشت و شمار آنها کمتر از سال پیش بود.
در نيويورک، شمار شرکت کنندگان در تظاهرات نزدیک به ۲۰۰ هزار تن برآورد شد و بيل دوبلاسيو، شهردار نيويورک بر اهمیت توجه به خواست آنان تاکید کرد.
او گفت: «خوب است پرزيدنت حرف اينها را بشنود. وقتی اين تعداد از مردم بيرون آمدند معنی آن این است که قطعاً شاهد تعداد بيشتری هم خواهيم بود. راهپيمايی پارسال مقدمۀ يک موج بزرگتربود. »
در این بین،لس آنجلس شاهد گسترده ترين حرکت در مقايسه با شهرهای ديگر آمريکا بود. تعداد زيادی از هنرمندان و چهرههای سرشناس آمريکا، از جمله ناتالی پورتمن بازيگر هاليوود نيز جزو شرکت کنندگان بودند و برخی از آنها در میان حاضران سخنرانی کردند.
شهرداری لس آنجلس شمار تظاهرکنندگان را ۵۰۰ هزار نفر تخمین زده است .
همزمان پرزیدنت ترامپ در توئيتی خطاب به مردم آمريکا نوشت: «برای جشن اين نقطه عطف تاريخی و دستاوردهای اقتصادی و رفاه و ثروتی که در ۱۲ ماه گذشته داشتهايم از خانه بيرون بياييد... در تمام کشور هوا عاليست، روز بسيار خوبی برای راهپيمايی زنهاست.»
کری واشنگتن، هنرمندی که هفته گذشته برنده جایزه گلدن گلوب شد و به همراه دهها ستاره دیگر در اعتراض به آزار جنسی زنان در هالیوود، با لباس سیاه روی فرش قرمز رفت، روز شنبه به صف راهپیمایان پیوست.
سال ۲۰۱۷ برای زنان آمریکا، سالی جنجالی و پر فراز و فرود بود. در چند ماه گذشته زنان با راه اندازی فراخوان # MeToo یا «من هم همینطور» علیه سوء استفاده جنسی در محیط کار ایستادند و مردان خاطی و قدرتمند را به چالش کشیدند. و تظاهرات روز شنبه در سراسر آمریکا، در پی شتاب بخشیدن به دست آوردها و فشار برای دریافت مطالبات زنان آمریکا بود.