وزیر خارجه آمریکا به جمهوری اسلامی ایران هشدار داد آمریکا حملات به منافع آمریکا را بی پاسخ نخواهد گذاشت.
مایک پمپئو در مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان گفت که آمریکا اجازه نخواهد داد جمهوری اسلامی ایران با استفاده از نیروهای نیابتی خود به منافع آمریکا آسیب برساند.
او گفت: «ما به جمهوری اسلامی ایران گفته ایم که استفاده از نیروهای نیابتی برای حمله به منافع آمریکا باعث نخواهد شد که علیه مسبب اصلی این حملات واکنش نشان ندهیم.»
پیشتر هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا وزارت خارجه این کشور گزارشهایی را تایید می کند که میگویند دولت عراق مسئول حملات شبه نظامیان شیعه به تاسیسات آمریکا در عراق است، گفته بود آمریکا رژیم ایران را مسئول این حملات می داند.
او گفت گفته بود: «ما رژیم ایران را مسئول حمله به مراکزمان میدانیم. همان طور که وزیر خارجه هفته پیش گفت، راکتهای کاتوشا به مراکز ما در بصره شلیک شده، همین طور به سفارتمان در بغداد.»
خانم ناوئرت همچنین گفت که ایران همچنان عامل بیثبات کننده در منطقه است و به حمله به دولتها و افراد از طریق شبهنظامیان مورد حمایتش ادامه میدهد و هر آمریکایی که جانش را بر اثر این حملات از دست بدهد، دولت آمریکا ایران را مسئول خواهد دانست.
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد نیز روز پنجشنبه گذشته در جلسه دورهای شورای امنیت، رژیم ایران را مسوول حمله گروههای نیابتی این رژیم به ساختمانهای دیپلماتیک و کارمندان آنها در عراق دانست و به ایران هشدار داد آمریکا به حملات علیه منافعش واکنش نشان خواهد داد.
کاخ سفید تهران را برای حمله شبه نظامیان شیعه به مراکز آمریکا در بصره و بغداد مسوول میداند زیرا می بایست از وقوع این حملات توسط گروهایی که منابع مالی، آموزشی و تسلیحاتی آنها را تامین میکند، جلوگیری میکرد.
خروج از برجام
پرزیدنت ترامپ ۱۵ مرداد رسما خروج ایالات متحده را از توافق هسته ای سال ۱۳۹۴ جمهوری اسلامی ایران با کشورهای پنج به علاوه یک موسوم به برجام را اعلام کرد. دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده، که از ابتدا مخالف توافق اتمی ۲۰۱۵ قدرتهای جهانی و ایران بود، با این استدلال که تهران با ادامه برنامه موشکی و اقدامات بدخواهانه اش در خاورمیانه روح برجام را نقض میکند، هشتم ماه مه از آن خارج شد.
از ۱۵ مرداد ماه نیز کاخ سفید بخشی از تحریم های هسته ای ایران را که از زمان توافق برجام تعلیق شده بود، باز گرداند. با بازگشت بخش نخست تحریمها، خرید دلار آمریکا توسط دولت ایران، تجارت فلزات گرانبها، مانند طلا، فروش و تحویل فلزات خام یا نیمه ساخته مانند آلومینیوم و فولاد به ایران، و برخی از داد و ستدهای مالی جمهوری اسلامی ایران مشمول تحریم شد.
دولت ترامپ در نظر دارد در دور بعدی تحریمها در ۴ نوامبر (برابر با ۱۳ آبان)، صادرات نفت و گاز، و داد و ستد مالی با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار دهد.
دولت پرزیدنت ترامپ بارها اعلام کرده است که واشنگتن به دنبال تغییر رژیم در تهران نیست و هدف تغییر رفتار حکومت ایران است و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز پس از اعلام خروج کاخ سفید از برجام، شروط ۱۲ گانه برای رسیدن به توافق جدید با تهران را اعلام کرد.