باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که آمریکا ۲۵۰ نفر دیگر از نیروهای ویژه خود را به سوریه اعزام خواهد کرد.
آقای اوباما که در ادامه سفر خود به آلمان روز دوشنبه ششم اردیبهشت در هانوفر سخنرانی می کرد هدف از این تصمیم خود را کسب دستاوردهای بیشتر در نبرد علیه دولت اسلامی عنوان کرد اما از همپیمانان اروپایی خود نیز خواست که آنها نیز در این زمینه بار مسئولیت خود را به دوش بگیرند.
به گفته رئیس جمهوری آمریکا این نیروها برای نبرد زمینی وارد عمل نخواهند شد اما حضور آنها برای حفظ روند پیشرفت عملیات علیه داعش در ماههای آتی ضروری خواهد بود.
اوباما گفت: "همانطور که حمایت بیشتر از نیروهای عراقی علیه داعش را تایید کردم تصمیم گرفتم پشتیبانی از نیروهای محلی در سوریه را نیز که علیه داعش می جنگند افزایش دهم.تخصص شمار اندکی از نیروهای عملیاتی ویژه ما در سوریه هستند در بیرون راندن داعش از مناطق کلیدی نقش حیاتی ایفا می کنند."
رئیس جمهوری آمریکا گفت "برای حفظ این وضع" اعزام ۲۵۰ نیروی ویژه به سوریه را تایید کردم." به این ترتیب به گفته آقای اوباما شمار نیروهای ویژه آمریکایی در سوریه به ۳۰۰ نفر می رسد، با این حال رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد که مسیر دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ داخلی سوریه ادامه خواهد یافت.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
واکنش ایران
حسین جابری انصاری سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه درباره اعزام نیروهای بیشتر آمریکا به سوریه گفت "هرگونه مداخله خارجی بدون هماهنگی با دولت دمشق به تشدید این بحران می انجامد." او گفت: "در رابطه با هرگونه مداخله و اعزام نیرو به سوریه باید هماهنگی و توافق دولت سوریه وجود داشته باشد خارج از این قاعده هر گونه اقدامی تنها به تصویب بحران و پیچیده کردن آن منجر خواهد شد."
دیدار با رهبران اروپایی
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا قرار است در ادامه روز دوشنبه در هانوفر، با رهبران فرانسه، بریتانیا، آلمان و ایتالیا دیدار خواهد کرد. نقش کشورهایی که با اعزام سرباز و کمک مالی در پیکار علیه داعش مشارکت دارند، محور مذاکرات آنان خواهد بود.
باراک اوباما گفت: "این یک جنگ دشوار است و هیچیک از ما قادر نیست به تنهایی آن را حل کند."
پیشتر در روز دوشنبه اوباما از بزرگترین نمایشگاه صنعت و تکنولوژی در هانوفر دیدار کرد. او ضمن ستایش از پیشرفت و فناوری در آمریکا خواستار همکاری بیشتر بین المللی شد.
او که در این دیدار آ«گلا مرکل صدر اعظم آلمان را همراهی می کرد یک بار دیگر بر پیمان تجارت آزاد میان آمریکا و اروپا تاکید کرد.
او گفت در صورت حاصل شدن پیمان ترانس آتلانتیک، "شاهد مشارکت، تجارت، و اشتغال زایی بیشتر برای مردم در هر دو سوی آتلانتیک خواهیم بود."