بحران تأسيسات نيروگاه اتمی فوکوشيما در ژاپن همچنان ادامه دارد. اين مسئله توجه به امنيت نيروگاه های اتمی در ديگر نقاط جهان از جمله آمريکا را به خود جلب کرده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشيتد پرس و بر مبنای نتيجه يک تحقيقات، تنظيم کنندگان مقررات انرژی اتمی فدرال آمريکا با همکاری نزديک با صنايع انرژی اتمی اين کشور به منظور ادامه کار نيروگاه های اتمی فرسوده در چارچوب استانداردهای ايمنی در گذشته مکررا دست به تضعيف اين استانداردها زده و يا به سادگی موفق به اجرای آنها نشده اند.
بر طبق مدارک و مصاحبه ها بارها و بارها مقام های کميسيون تنظيم مقررات اتمی آمريکا (NCR) با اين استدلال که تعديل حاشيه ايمنی خطرساز نخواهد بود معتقدند که مقررات اصلی بيش از حد سخت بوده است.
اما بحران نيروگاه فوکوشيمای ژاپن کميسيون مقررات اتمی آمريکا را وادار به نگاه فوری به نيروگاه های اين کشور کرد و گزارشی در اين مورد ماه آينده بايد منتشر شود.
گزارش NCR به بخش های فرسوده اشاره دارد و حاکی از وجود ترک هايی در سيمان و فررفتگی در ظروف، علامت های زنگ زدگی و خطوط نشت اتمی در ديوارهای محافظ در دو تاسيسات و فرسودگی در لوله های زيرزمينی است. بسياری مشکلات ديگر نيز در تحقيقات يکساله آسوشيتد پرس يافت شده است.
با اين وجود مقام های دولتی و صنعتی نيروگاه اتمی آمريکا با دفاع از ايمنی اين تاسيسات فرسوده، جواز کار ۶۶ عدد از ۱۰۴ نيروگاه اتمی را برای ۲۰ سال ديگر تمديد کردند. گروه گزارشگران آسوشيتد پرس از برخی از قديمی ترين نيروگاه های آمريکا از جمله نيروگاه «اويستر کريک» در ۵۰ مايلی فيلادلفيا در شرق آمريکا ديدن کرده است. به گفته اداره حفاظت محيط زيست نيوجرسی تشعشات راديوکتيو منتشره از لوله های زير زمينی اين نيروگاه ۵۴۰ برابر حد مجاز است.
ديويد بنسون مدير ارتباطات اين نيروگاه می گويد: «از نيروگاه گرفته تا يک اتومبيل هر چيزی نياز به توجه دارد و بايد پيشاپيش به آن رسيدگی شود.»
با آنکه جواز کار اين نيروگاه در سال ۲۰۰۹ تا سال ۲۰۲۹ تمديد شد اما در دسامبر گذشته مقام های ايالت نيوجرسی اعلام کردند اين نيروگاه تا ساخت سيستم خنک کننده برای آن تعطيل می شود.