هشدار واشنگتن به تهران: حمله دوباره به اسرائيل یا به نیروهای آمریکایی «پیامدهای شدیدی» دارد

لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد - آرشیو

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد روز دوشنبه به حکومت جمهوری اسلامی ایران هشدار داد که در صورت انجام اقدامات تهاجمی بیشتر علیه اسرائیل یا علیه نیروهای آمریکایی در منطقه خاورمیانه، شاهد «پیامدهای شدیدی» خواهد بود.

به گزارش رویترز، لیندا توماس-گرینفیلد در نشست شورای امنیت گفت: «ما از اقدام در دفاع از خود دریغ نخواهیم کرد. هیچ ابهامی نباید باشد. ایالات متحده خواهان تشدید درگیری‌ها نیست و معتقد است تبادل مستقیم آتش میان اسرائیل و ایران باید پایان یابد.»

روز دوشنبه اسرائيل نیز به جمهوری اسلامی هشدار مشابهی داد.

دنی دانون، نماینده اسرائیل در سازمان ملل، پیش از آغاز نشست شورای امنیت برای بررسی درگیری‌ جمهوری اسلامی و اسرائیل گفت: «به رهبران ایران هشدار می‌دهم: اسرائیل تاکنون خویشتن‌داری کرده است، اما از اینجا به بعد تنها قدرت خواهد دید.»

او گفت: «هرگونه تجاوز بیشتر [به اسرائيل] با پیامدهای سریع، دردناک و قاطع روبه‌رو خواهد شد.»

نماینده اسرائيل به رهبران جمهوری اسلامی گفت: «برای هر موشکی که شلیک می‌کنید و هر سلول تروریستی که حمایت می‌کنید، پاسخی در کار خواهد بود. اسرائیل برای حفاظت از مردم و حاکمیت خود اقدام کرده و از انجام دوباره آن تردید نخواهد کرد.»

بامداد شنبه، اسرائيل در یک عملیات تلافی‌جویانه، سایت‌های نظامی در داخل ایران به ويژه سامانه‌های پدافند هوایی و کارگاه‌های تولید موشک و پهپاد را هدف قرار داد. اسرائيل این عملیات را پس از حمله موشکی دوم جمهوری اسلامی به اسرائيل انجام داد.

این عملیات شامل چندین موج از حملات جنگنده‌های اسرائیلی به اهدافی در داخل خاک ایران بود و در شرایطی انجام شد که نیروهای اسرائیلی با نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه، مانند حماس در نوار غزه و حزب‌الله در لبنان، درگیر جنگ است.

نشست روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی حمله اسرائيل به مواضع جمهوری اسلامی و به درخواست حکومت ایران و با حمایت الجزایر، چین و روسیه برگزار شده است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، عباس عراقچی، در نامه‌ای خطاب به پانزده عضو شورا نوشت: «اقدامات رژیم اسرائیل تهدیدی جدی برای صلح و امنیت بین‌المللی محسوب می‌شود و به بی‌ثباتی بیشتر منطقه‌ای که پیش از این نیز شکننده بوده، دامن می‌زند.»

رهبر جمهوری اسلامی پیشتر در سخنانی گفت نباید حملات اسرائیل را «بزرگ‌نمایی یا کوچک‌انگاری» کرد. علی خامنه‌ای در عین حال از دستور دادن به انجام حمله تلافی‌جویانه خودداری کرد. حمله روز شنبه اولین «حمله آشکار» اسرائیل به دشمن سرسخت خود بود.

در همین حال، بنیامین نتانیاهو نخست‌ وزیر اسرائیل روز یکشنبه گفت حملات بامداد شنبه که جند ساعت طول کشید، اهداف اسرائیل را محقق کرده است، از جمله تضعیف قابلیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران و توانایی آن در تولید موشک.

پیش از جلسه روز دوشنبه شورای امنیت، عراق شکایتی به سازمان ملل متحد ارائه داد و از استفاده اسرائیل از حریم هوایی عراق در حمله به جمهوری اسلامی ایران شکایت کرد.