دیدگاه: توافق با ترکیه می‌تواند تهدیدی برای استراتژی ترامپ در مورد ایران باشد

یادداشتی از ایلای لیک در وبسایت شبکه خبری بلومبرگ

اگر می خواهید حسی از ناهماهنگی در استراتژی آمریکا در خاورمیانه به دست آورید، کافی است به وضع شهر کوچک منبیج در سوریه توجه کنید.

به نظر می رسد مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، و مولود چاووش اغلو، وزیر خارجه ترکیه، در چهارم ژوئن، به درکی مشترک رسیدند که جنگجویان کرد و رهبران سیاسی مورد حمایت آمریکا از منبیج خارج شوند. چاووش اغلو گفت این خروج طی چند ماه آینده انجام خواهد گرفت، ولی مقام های آمریکایی جدول زمانی خاصی برای آن تعیین نکرده اند و معتقدند هنوز جزییات بسیاری باید مورد مذاکره قرار بگیرد. همزمان، رهبران شبه نظامیان کرد می گویند بعضی از مستشاران نظامی پیشتر آن شهر کوچک را ترک کرده اند.

از یک جهت این توافق خبری خوب به نظر می رسد. درک مشترک واشنگتن و آنکارا مدتی وقت به دست داده و ممکن است باعث شود از یک مواجهه نظامی مشابه آن چه در حملات نیروهای ترکیه به مواضع کردها در منطقه عفرین دیدیم، پرهیز شود. آن درگیری ها دو متحد آمریکا را، در پایان جنگ با داعش، رو به روی هم قرار داد. ترک ها تهدید کرده اند اگر کردها منبیج را ترک نکنند به آن شهر هم حمله خواهند کرد.

از سوی دیگر توافق آمریکا و ترکیه می تواند به استراتژی دولت ترامپ برای عقب نشاندن حضور ایران در منطقه لطمه بزند.

آمریکا برای بیرون راندن ایران از سوریه به کردهای آن کشور نیاز دارد. از سوی دیگر تهدیدهای ترکیه ممکن است کردها را به سوی یک توافق صلح با بشار اسد سوق داده و استراتژی ترامپ در مورد ایران را به خطر بیاندازد.

ترکیه در حال حاضر دو گروگان آمریکایی و ۳۰ تبعه کشورهای غربی را در اختیار دارد.

ترک ها نشان داده اند در استراتژی آمریکا در برابر ایران قابل اعتماد نیستند. نمونه آن را در پرونده رضا ضراب در دور زدن تحریم های آمریکا دیدیم.

اگر آمریکا نهایتا جانب ترک ها را در برابر کردها بگیرد، متحدان ما ممکن است به این نتیجه برسند که واشنگتن دوستان جعلی اش را به دوستان واقعی اش ترجیح می دهد.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.