همزمان با افزایش جزئی قیمت نفت در بازار جهانی، رئیس جمهوری ایالات متحده از متحدان آمریکا در خاورمیانه خواست تلاش بیشتری برای کاهش قیمت نفت انجام دهند.
پرزیدنت ترامپ روز پنجشنبه ۲۹ شهریور در توئیتی نوشت: ما از کشورهای خاورمیانه محافظت میکنیم. بدون ما امنیت آنها چندان دوام نمیآورد. با این وجود آنها برای بالا و بالاتر بردن قیمت نفت تلاش میکنند!
پرزیدنت ترامپ همچنین نوشت: یادمان خواهد ماند. تکقطبی اوپک، باید قیمتها را پایین بیاورد.
انتقاد پرزیدنت ترامپ از تلاش برخی اعضای اوپک برای بالا نگهداشتن قیمت نفت است.
ایران نیز تلاش دارد همزمان با فراهم شدن مقدمات کاهش صادرات این کشور بعد از تحریمهای آبان ماه آمریکا، کمبودها را با یافتن راهی برای افزایش صادرات و قیمت بالاتر نفت خود جبران کند.
خروج از برجام
پرزیدنت ترامپ ۱۵ مرداد رسما خروج ایالات متحده را از توافق هسته ای سال ۱۳۹۴ جمهوری اسلامی ایران با کشورهای پنج به علاوه یک موسوم به برجام را اعلام کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده، که از ابتدا مخالف توافق اتمی ۲۰۱۵ قدرتهای جهانی و ایران بود، با این استدلال که تهران با ادامه برنامه موشکی و اقدامات بدخواهانه اش در خاورمیانه روح برجام را نقض میکند، از آن خارج شد.
از ۱۵ مرداد ماه نیز کاخ سفید بخشی از تحریم های هسته ای ایران را که از زمان توافق برجام تعلیق شده بود، باز گرداند. با بازگشت بخش نخست تحریمها، خرید دلار آمریکا توسط دولت ایران، تجارت فلزات گرانبها، مانند طلا، فروش و تحویل فلزات خام یا نیمه ساخته مانند آلومینیوم و فولاد به ایران، و برخی از داد و ستدهای مالی جمهوری اسلامی ایران مشمول تحریم شد.
دولت ترامپ در نظر دارد در دور بعدی تحریمها در ۴ نوامبر (برابر با ۱۳ آبان)، صادرات نفت و گاز، و داد و ستد مالی با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار دهد.
دولت پرزیدنت ترامپ بارها اعلام کرده است که واشنگتن به دنبال تغییر رژیم در تهران نیست و هدف تغییر رفتار حکومت ایران است و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز پس از اعلام خروج کاخ سفید از برجام، شروط ۱۲ گانه برای رسیدن به توافق جدید با تهران را اعلام کرد.