دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده روز یکشنبه ۵ اسفند در توئیتی گفت رهبر کره شمالی شاید بهتر از هر کس دیگری این را درک میکند که بدون سلاح هستهای کشورش می تواند سریعتر تبدیل به یکی از قدرتهای اقتصادی در جهان شود.
پرزیدنت ترامپ، که قرار است این هفته با کیم جونگ اون دیدار کند، در ادامه پیام خود گفت که کره شمالی «به دلیل موقعیت جغرافیایی و مردم آن (و خود او)، در مقایسه با هر کشور دیگری، ظرفیتهای بالقوه بیشتری برای رشد سریع دارد.»
رئیس جمهوری آمریکا و رهبر کره شمالی قرار است هشتم و نهم اسفند در ویتنام برای بار دوم دیدار و درباره عاری سازی شبه جزیره کره از سلاحهای هستهای گفتوگو کنند. این دو برای نخستین بار ۲۲ خرداد سال جاری در سنگاپور دیدار کردند.
وی در یک توئیت دیگر از گفتوگوی «سازنده» شب گذشته خود با رئیس جمهوری چین خبر داد و ضمن تقدیر از حمایت او از مذاکره با رهبر کره شمالی نوشت، آخرین چیزی که چین میخواهد انبوه سلاحهای هستهای در نزدیکی مرزهایش است.
پرزیدنت ترامپ - که گفته است تا رسیدن به هدف نهایی خلع سلاح اتمی کره شمالی تحریمها علیه آن کشور باقی خواهد ماند - در این پیام توئیتری همچنین از نقش چین و روسیه در اعمال این تحریمها تقدیر کرد و آن را کمککننده خواند.
رهبر کره شمالی در نخستین دیدار خود با رئیس جمهوری آمریکا پذیرفت برای عاری سازی شبه جزیره کره از سلاحهای هستهای گام بردارد. با این حال نارضایتی از عدم لغو تحریمها ظاهرا اقدامات عملی پیونگ یانگ در این زمینه را کند کرده است.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی انبیسی تاکید کرد که خلع سلاح هستهای هدف اول مذاکرات آتی سران دو کشور در هانوی است و ابراز امیدواری کرد که در این مذاکرات یک «قدم تاریخی» برداشته شود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه از احتمال اعلام رسمی پایان جنگ کره در این دیدار خبر داد و گفت اعلام رسمی صلح دائم در شبه جزیره کره با رویکرد پرزیدنت ترامپ که مخالف «جنگهای بیپایان» است همسو است و میتواند تاریخ ساز باشد.
این در حالی است که پرزیدنت ترامپ عصر سهشنبه، با بیان این که خواهان توقف برنامه تسلیحات هستهای پیونگ یانگ است، گفت با این حال عجلهای ندارد. وی افزود رهبر کره شمالی موارد مثبتی برای عملی شدن خلع سلاح هستهای در ذهن دارد.
رئیس جمهوری آمریکا به جزئیات بیشتری اشاره نکرد.