آیا ترامپ دست ایران را قوی خواهد کرد؟

مقاله ای از دنیس راس در نشریه «یو اس نیوز»

اولویت های سیاست خارجی دولت دونالد ترامپ هنوز روشن نشده است اما تحولات روزهای اخیر در آنکارا و برلین رویکرد او در مورد تجارت و شکست داعش را تشدید می کند. رییس جمهوری منتخب بارها گفته است که باید از جنگ مشترک روس ها و سوری ها با داعش استفاده ببریم.

مشکل این است که اولویت روسیه و سوریه تا کنون بیشتر شکست شورشیان مخالف بشار اسد بوده است تا داعش. شریک مهم آنها هم ایران و شبه نظامیان شیعه مورد حمایت اش هستند. تصویر جدید قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در حلب، تلاشی است برای نمایش این که ایران آینده سوریه را شکل داده و خواهد داد.

جنگ سوریه در تصویری کلی تر مربوط به توازن قوا در منطقه است.

کمک به روسیه و سوریه در مسیر کنونی باعث از دست دادن شرکای سنی چون ترکیه، عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی خواهد شد؛ نیروهایی که باید در شکست داعش و بازسازی سوریه پس از جنگ شرکت کنند این کشورها هستند. شرکای سنی آمریکا در منطقه تنها قدرت هایی هستند که می توانند داعش را که ادعای حفاظت از اهل تسنن را دارد بی اعتبار کنند.

هر چه نقش شبه نظامیان شیعه در جنگ سوریه پر رنگ تر شود فرقه گرایی در منطقه شدیدتر خواهد شد؛ پدیده ای که موجب ظهور داعش شده است.

دولت ترامپ باید همکاری خود با روسیه را به تغییر سیاست مسکو منوط کند. حداقل کاری که ولادمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، باید انجام بدهد توقف تقویت قدرت ایران در منطقه است.

رییس جمهوری روسیه ثبات سیاسی را به ادامه شورش در سوریه ترجیح می دهد. برای این مهم به کشورهای سنی منطقه نیاز است.

دونالد ترامپ می تواند سردی رابطه دولت اوباما با کشورهای سنی را فرصتی برای تغییر ببیند.

* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.