معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی میگوید در همان روز سخنرانی پرزیدنت ترامپ در مورد استراتژی جدید ایالات متحده در برابر ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر اساس فرمان اجرایی ۱۳۲۲۴ در فهرست حامیان تروریسم قرار گرفت.
«سیگال ماندلکر» روز دوشنبه در سخنانی در کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل (ایپک) همچنین گفت رئیس جمهوری به وزارت خزانه داری این اختیار را داده است که اقدامات بیشتری علیه مقامها و ماموران سپاه پاسداران و عوامل وابسته به آن در ماه جاری اتخاد نماید.
به گفته او قرار گرفتن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست حامیان تروریسم همزمان با وضع تحریمهای جدید علیه چهار نهاد مرتبط با آن، یا وابسته به نهادهای نظامی که پیشتر تحت تحریم قرار گرفته بودند، اعلام شده و فشارها علیه این نهاد نظامی انقلابی ایران را افزایش میدهد.
معاون وزیر خزانه داری آمریکا گفت، این اقدام همچنین «ماهیت شرارتبار» این سازمان را مشخص میکند؛ که ورای تولید و تکثیر سلاح و ارسال به گروههای شبه نظامی – که قبلا بابت آن توسط ایالات متحده تحت تحریم قرار گرفته است – بلکه کمک کرده ایران در صدر حامیان دولتی تروریسم در جهان باشد.
خانم ماندلکر اضافه کرد، «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از یک ساختار سازمانی برخوردار است که به آنها امکان میدهد افراطگرایی ستیزه جویانه خود را به سراسر جهان صادر کنند. (سپاه) اسلحه اصلی رژیم ایران برای رسیدن به اهداف افراطی خود بوده و رگ حیات حزب الله (لبنان)، رژیم سوریه، حوثیهای یمن، گروههای شبه نظامی شیعه در عراق، و دیگران است.»
وی با تاکید بر این که کنترل سپاه پاسداران بر بخش عمدهای از اقتصاد ایران توانایی بیشتری به آن برای حمایت از این گروهها و توانمندسازی اعضای آنها میدهد، گفت به منظور قطع منابع مالی که سپاه برای گسترش بیثباتی نیاز دارد، ما باید با همپیمانان و شرکایمان، از جمله در بخش خصوصی، همکاری کنیم.
«ما همواره از رفتارهای بدخواهانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، میزان دخالت آن در اقتصاد ایران، و نبود شفافیت در آن سازمان ابراز نگرانی کردهایم. گفته ایم که سپاه همچنان جزئی از اقتصاد ایران است، از جمله در بخش انرژی، فعالیتهای عمرانی، معادن، و حوزههای دفاعی.»
معاون وزیر خزانه داری آمریکا افزود «جنگ ما با فعالیتهای بدخواهانه ایران وراری سپاه پاسداران است. ما قاطعانه به هدف قرار دادن سایر نهادهای قدرت حکومتی در ایران که به بیثباتی و حمایت از تروریسم دامن میزنند، ادامه خواهیم داد.»
سیگال ماندلکر گفت «در همین راستا، ایران را برای اجرای یک برنامه سختگیرانه و دقیق به منظور مقابله با پولشویی و حمایت مالی از تروریسم تحت فشار گذاشتهایم، تا جمهوری اسلامی مجبور شود یا دست از فساد و حمایت از تروریسم بر دارد، یا از نظام مالی بین المللی کنار گذاشته شود.
وی افزود، «ما به مسئول دانستن ایران برای اجرای طرح عملیاتی خود در گروه ویژه اقدام مالی (FATF) ادامه میدهیم و اگر از تعهدات خود در آن برنامه کوتاهی کند، از گروه ویژه اقدام مالی خواهیم خواست تا تدابیر تنبیهی را بار دیگر اتخاذ کند. تا زمانی که ایران تنواند به طور مناسب حمایت مالی از تروریسم را جرم تلقی کند، باید در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی باقی بماند.»