وزیر خارجه ایالات متحده می گوید آمریکا آماده است بدون پیش شرط با کره شمالی مذاکره کند.
رکس تیلرسون روز سه شنبه ۲۱ آذر مهمان ویژه شورای آتلانتیک در واشنگتن بود. او با اشاره به سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا از «ابتکار تازه» وزارت خارجه آمریکا سخن گفت که به گفته وی، «با سیاست های قبلی آمریکا در قبال کره شمالی متفاوت است.»
وزیر خارجه آمریکا گفت: ما هر زمانی که کره شمالی تصمیم بگیرد به پای میز مذاکره بیاید، آماده گفتوگو هستیم.
وی همچنین درباره فشار بر کره شمالی تا زمان آمادگی این کشور برای مذاکره، گفت: ما از همه کشورهای جهان، نه تنها میخواهیم قطعنامههای شورای امنیت علیه کره شمالی را بطور کامل اجرا کنند، بلکه از همه ظرفیتهای خود برای انزوای بیشتر پیونگ یانگ استفاده کنند. از چین میخواهیم از تواناییهای اقتصادی خود استفاده کند و کره شمالی را برای توقف برنامه هستهای و موشکیاش تحت فشار بگذارد.
تازه ترین خبرها در توئیتر صدای آمریکا
در یکسال اخیر کره شمالی بر آزمایش موشکی و هسته ای خود افزوده که این مساله با واکنش آمریکا روبرو شده است.
آقای تیلرسون همچنین افزود: ما از همه کشورهای جهان، نه تنها میخواهیم قطعنامههای شورای امنیت علیه کره شمالی را بطور کامل اجرا کنند، بلکه از همه ظرفیتهای خود برای انزوای بیشتر پیونگ یانگ استفاده کنند.
مبارزه با تروریسم و داعش
وزیر خارجه آمریکا در شورای آتلانتیک درباره تسریع مبارزه با تروریسم در دوران دولت پرزیدنت ترامپ نیز گفت در زمینه مبارزه با تروریسم، پرزیدنت ترامپ در نشستی که در ریاض داشت، ۶۸ رهبر کشور مسلمان در جهان را متقاعد کرد که ایالات متحده به تنهایی قادر به حل مشکل نیست و همه باید در این مبارزه شرکت کنند. تلاش جهانی برای شکست داعش و تلاش جهانی برای شکست دادن تروریسم، همچنان در صدر اولویتهای پرزیدنت ترامپ قرار دارد.
تازه ترین عکس و فیلم های خبری از اینستاگرام صدای آمریکا
تیلرسون افزود: ۹۵ درصد سرزمینهایی که داعش در عراق و سوریه به اشغال خلافت خودخوانده خود در آورده بود بازپس گرفته شدهاند، و تلاش ما بر این است که ثبات و امنیت پایدار را در آن مناطق برقرار کنیم.
وی افزود: در مورد سوریه، همکاری با روسیه را ادامه میدهیم و از مسکو میخواهیم رژیم سوریه را وادار کند به مذاکرات ژنو، به میزبانی سازمان ملل متحده، بازگردد.
آقای تیلرسون همچنین گفت در مورد عراق همواره بر یکپارچکی و وحدت آن کشور تاکید کرده و برای پاسداری از آن در کنار بغداد خواهیم بود.
درباره چین، پاکستان و روسیه
وزیر خارجه آمریکا همچنین در مورد روابط آمریکا با چین گفت: مکانیسم بسیار پیچیدهای داریم، اختلافاتی در مورد دریای جنوبی چین و تجارت داریم، و در این راستا گفتوگوهایی را آغاز کردیم تا نظرات دو طرف به یکدیگر نزدیک شود.
وی درباره پاکستان نیز گفت: با پاکستان روابط خوبی داریم، اما آن کشور پناهگاه گروههای تروریستی شده و باید رویکرد خود را در مبارزه با تروریسم تغییر دهد. ما آماده همکاری با پاکستان در این زمینه هستیم، چرا که ادامه وضعیت کنونی به ضرر خود پاکستان نیز هست.
آقای تیلرسون در مورد روسیه نیز در این نشست گفت: ما امروز روابط خوبی با آن کشور نداریم. به دنبال تجاوز روسیه به اوکراین، و همینطور حمایت از رژیم بشار اسد در سوریه، روابط ما دچار تنش شده است.
وزیر خارجه آمریکا در پایان این نشست گفت: در جهان پرچالش و پر از درگیری امروز، ماموریت و هدف نهایی ما آرام کردن اوضاع است و در این راه همواره بر دیپلماسی تاکید میکنیم.