اهمیت جوامع محلی در شکست تروریسم

جوامع محلی در تغییر جریان رویدادها علیه تروریسم, عاملی اساسی هستند. سارا سِوال معاون وزارت خارجه آمریکا در امور امنیت غیرنظامیان، دموکراسی و حقوق بشر، گفت چه در فرانسه و ترکیه، چه در ایالات متحده، نهادها و آژانس های نظامی و اطلاعاتی می توانند از ما در برابر تهدید های خارجی حفاظت کنند و تروریست ها را به دست عدالت بسپارند، اما قادر نیستند به انگیزه های پیچیده و ایدئولوژی های نفرت انگیز که موجب می شود مردم به تروریسم روی آورند، بپردازند.

پیشرفت واقعی علیه تروریسم نه فقط حذف تروریست ها ، بلکه همچنین مختل کردن روندی را که مردم از طریق آن جذب تروریست می شوند، ایجاب می کند. فقط یک رویکرد گسترده و همگراتر می تواند عدم پیوستن افراد جدید به داعش را مسلم کند.

ایالات متحده آمریکا این رویکرد گسترده تر برای دنبال کردن تروریسم در داخل و خارج را زیر پوشش برنامه "رویارویی با افراطگرایی خشن" پیش برده است – این برنامه تشخیص می دهد که جوامع قدرتمند از جمله بهترین عوامل جلوگیری از گسترش ایدئولوژی های تروریستی هستند.

نخستین گام برای اجرای یک رویکرد همگرا، این است که مسلم شود مقامات دولت در داخل و خارج حکومت قانون را رعایت کنند و به حقوق بشر احترام بگذارند.

ناتوانی دولت ها در حفاظت از مردم، احترام و خدمت به آنها راه هایی را می گشاید که تروریست ها مشتاقانه از آنها بهره برداری می کنند. بر اساس شاخص جهانی تروریسم، ۹۲ درصد تمام حملات تروریستی در ۲۵ سال گذشته در کشورهایی اتفاق افتاده که در آنها خشونت هایی مانند شکنجه و بازداشت سیاسی، که دولت حمایت می کند، گسترده بوده است.

دوم، به گفته سارا سوال، این است که مقامات دولت باید اعتماد رهبران و جوامع محلی را جلب کنند. از افغانستان تا سومالی و کلمبیا، پژوهش ها نشان می دهد وقتی مردم به حاشیه کشیده شوند و از نهادها حمایت نشود، جوامع در برابر افراطگرایی خشن آسیب پذیرتر می شوند.

در حالی که گسترش تهدید تروریستی گروه داعش ادامه دارد، مشارکت با جوامع مسلمان در داخل و خارج از همیشه مهم تر است. آنگونه که پرزیدنت اوباما گفته است "داعش سخنگوی اسلام نیست" و مسلمانان سراسر جهان بزرگترین متحدان ما در زدودن تحریف ها از دینشان هستند.

پیشبرد ارزش های دموکراتیک و جوامع نیرومند، راه شکست دادن گروه هایی مانند داعش در درازمدت است.