تغییر استراتژی ضد تروریسم آمریکا

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در جریان سخنرانی عمده ای درباره سیاست خارجی، در آکادمی نظامی وست پوینت گفت تروریسم در داخل و خارج، همچنان اولین تهدید علیه آمریکا است.

اما، ماهیت تهدید تروریستی طی چند سال گذشته تغییر کرده است. در پی استقرار نیروهای نظامی آمریکا در عراق و افغانستان، القاعده بشدت ضعیف شده است. بجای آن، تهدید تروریستی اینک از وابستگان به آن و گروه های افراطی که در کشورهایی از آسیای جنوبی تا آفریقا، سربرآورده اند ناشی می شود.

با شناخت این واقعیت، باراک اوباما گفت کوشش های ضد تروریسم آمریکا باید به مشارکت کارسازتر با کشورهایی که در آنها شبکه های تروریستی دنبال جای پا می گردند، تغییر کند:«ما ناچار هستیم یک استراتژی مطابق با تهدید را فراهم آوریم که دامنه دسترسی ما را بدون فرستادن نیرو یا برانگیختن حساسیت های محلی گسترش می دهد. ما به شرکایی نیاز داریم که در کنار ما با تروریسم بجنگند.

بعنوان بخشی از برنامه ای برای حمایت از شبکه شریکان، آقای اوباما از کنگره خواست یک صندوق مشارکت ضد تروریسم بالغ بر ۵ میلیارد دلار ایجاد کند تا بتواند هزینه و منابع لازم جهت آموزش و تقویت توانایی کشورهای واقع در خطوط مقدم جبهه را فراهم آورد:

آقای اوباما گفت: «این منابع ما را قادر خواهد ساخت ماموریت های گوناگونی را انجام دهیم، از جمله آموزش نیروهای امنیتی در یمن که به مقابله با القاعده رفته اند،حمایت از یک نیروی بین المللی برای حفظ صلح در سومالی، کار با متحدان اروپایی برای آموزش یک نیروی امنیتی فعال و گشت مرزی در لیبی و تسهیل عملیات فرانسه در مالی.»

تمرکز مهم دیگر اقدامات ضد تروریسم آمریکا، بحران جاری در سوریه است. آقای اوباما گفت ایالات متحده حمایت از همسایگان سوریه – اردن، لبنان، ترکیه و عراق – را افزایش خواهد داد که با مسائل ناشی از آوارگان و تروریست های فعال در سوی دیگر مرز روبرو هستند. افزون بر این، او قول داد بر حمایت از اپوزیسیون در سوریه که بهترین گزینه برای تروریست ها و دیکتاتورهای بی رحم هستند، بیافزاید.

باراک اوباما گفت آمریکا نمی تواند آنچه را ورای مرزهایش می گذرد نادیده بگیرد و افزود: «ما وظیفه داریم مسلم سازیم که فرزندان و نوادگانمان در جهانی رشد کنند که در آن دختران دانش آموز ربوده نشوند، و افراد به دلیل پیوندهای قبیله ای، و باورهای دینی یا سیاسی کشته نشوند. به باور من، جهانی با آزادی و شکیبایی بیشتر نه تنها یک الزام اخلاقی است ، بلکه به امن نگاهداشتن ما نیز کمک می کند.»